Kauhajoelle tehtiin paikallisin voimin kansainvälisen tason monitoimiareena

Syksyllä 2022 Kauhajoelle valmistui paikallisten toimijoiden taidon- ja voimannäytteenä uusi kansainvälisen tason koripallopyhättö, IKH Areena. 3600 asiakaspaikan IKH Areena sopii näyttämöksi erilaisiin tapahtumiin, kuten urheiluotteluihin, konsertteihin ja yksityistilaisuuksiin. Areenan myötä Pohjanmaan lakeuksilla voidaan järjestää ympärivuotisesti suurempia konsertteja, kuten avajaisissa 12.11.2022 esiintyneen Haloo Helsingin keikka osoitti.

– Aiemmin meillä ei ollut isompaa paikkaa, johon olisi voinut saada sellaisia esiintyjiä, joita nyt on tulossa ja jo ollut. Myös Karhu Basketissa oli vuosikaudet haaveiltu omista tiloista. Nyt meillä on elämyksien areena – ei koko Suomessa tai Euroopassakaan missään ole sellaista areenaa, kertoo areenan rakennuttaneen KB Areena Kauhajoki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Suokas.

Erityisen IKH Areenasta tekevät ennen kaikkea rakennusvaiheessa huomioidut ratkaisut, kuten puun hyödyntäminen rakennusmateriaalina. Puun ansiosta akustiikka on erinomaista, eikä perinteisempien peltihallien kaikuminen ole ongelma. Ovaalin muotoinen tila mahdollistaa näkymän areenan keskiöön joka suunnasta katsomoa. Koko toinen kerros ja sen 1000 ravintolapaikkaa on varattu ravintolatiloille, jotka ovat jo ehtineet saada asiakkailta kiitosta viihtyvyydestään.

Paikallisten toimijoiden yhteinen taidonnäyte
 
Areenalla on pyritty tekemään poikkeuksellisen paljon myös paikallisuutta tukevia ratkaisuja: jo rakennusvaiheessa esimerkiksi pääurakoitsija, sähkösuunnittelija ja sähköurakointi tulivat Kauhajoelta. Arviolta noin 40 rakennusvaiheen työmiehistä oli kauhajokisia.

– Olemme käyttäneet niin paljon paikallisia yrityksiä kuin mahdollista. Jos ei Kauhajoelta ole löytynyt, niin sitten lähialueilta. Esimerkiksi huonekaluihin on valittu kauhajokisen Adean sohvia ja Topeekan Kalusteen Holli-mallistoa. Baaritiskeihin ja myyntipisteisiin on käytetty kauhajokisen Rotola-Pukkilan Rima-paneelia. Kaikki opasteet ja teippaukset ovat kauhajokisen Mad Devilin tuotantoa, sanoo IKH Areenan palvelu- ja ravintolapäällikkö Kaisa Kuusisto.

Myös tarjoilut valitaan paikallisuutta silmällä pitäen. Leivät, leivonnaiset, sämpylät yms. tilataan kauhajokisesta Ojalan Pakari -leipomosta. Isoihin tapahtumiin palkataan työvoimaa vuokratyöfirma Keikkakokki Oy:stä, joka tulee Pohjanmaalta Vähästäkyröstä ja on rekrytoinut kauhajokisia ravintola-alan ammattilaisia. Konsertit ja muut tapahtumat työllistävät aina kauhajokisia, minkä lisäksi Korisliigassa pelaavan Karhu Basketin talkooporukka toimii suurena apuna ottelutapahtumissa.


Yhteystiedot:
Petri Suokas
Hallituksen puheenjohtaja, KB Areena Kauhajoki Oy (areenan omistaja)
040 502 7257, petri.suokas@tilasiemen.fi

Kaisa Kuusisto 
Palvelu- ja ravintolapäällikkö, IKH Areena
045 145 1711, kaisa.kuusisto@ikh-areena.fi
 
Timo Kiukkonen 
Toimitusjohtaja, Rakennuspalvelut T. Kiukkonen Oy (pääurakoitsija)
041 462 6917, rakennus.kiukkonen@gmail.com 

Kauhajoki on noin 13 000 asukkaan kaupunki Etelä-Pohjanmaalla. Meillä on kaikkea erinomaisista palveluista monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Meistä myös puhkuu moderni yhteisöllisyys, empaattinen suoraviivaisuus, pohjalainen meininki ja yritteliäs mieli.