Syksy etenee – kirjastossa tapahtuu

Syksy on jo ehtinyt pitkälle tämän blogitekstin julkaisuhetkellä; yöt ovat pimeitä, ilmat viilenneet ja tuuli lennättää lehtiä. Mistä sinä nautit syksyssä?

Tällä viikolla vietetään vanhusten viikkoa, jonka teemana on ”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”. Tule tutustumaan aiheeseen ja lainaamaan liittyvää aineistoa.
Eilen oli Vanhusten viikon ohjelmaan kuuluva, kansallinen, vuosittain järjestettävä SeniorSurf-päivä, jolloin kirjastossa oli saatavilla digineuvontaa sekä mahdollisuus tehdä Ylen testi digitaidoista. Olettehan huomanneet, että kirjasto tarjoaa digiopastusta ympäri vuoden. Surfauksen ohella eilen sai tutustua myös Vuoksin pieneläinhoitajien tuomiin eläimiin. Luonto tuotiin sisälle kirjastoon.

Yksi eläinpäivän vierailevista eläimistä oli Fretti.

Uusina ohjelmina kirjastossa on syyskuusta lähtien ollut tarjolla Mediataitokeskiviikko ja Aikuisten päiväkerho. Molemmat kokoontuvat kerran kuussa eri aiheiden äärellä.

Seuraava Aikuisten päiväkerho keskiviikkona 5.10. klo 12–13. Aikuisten päiväkerho kokoontuu loppuvuoden aikana vielä keskiviikkona 9.11 klo 13–14 kirjailijavieraana Merja Mäki, sekä keskiviikkona 7.12. klo 13–14 joulubingo.
Mediataitokeskiviikot kerran kuussa eri teemoilla. Seuraavan kerran keskiviikkona 26.10. klo 17.00–18.30

Syysloma (17.–23.10.) vierähtää Risto Räppääjän seurassa. Poikkea kirjastossa henkilökunnan ollessa paikalla ja osallistu Risto Räppääjä –suunnistukseen. Maanantaista perjantaihin klo 13 näytetään myös teemaan sopivat elokuvat. Elokuvat ovat ilmaiset ja sallittuja kaikenikäisille.

Lokakuun ohjelmat eivät pääty vielä tähän! Yökirjasto tekee paluun! 🤩
Kirjasto järjestää nuorisopalveluiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa karmaisevan Yökirjaston 28.10. klo 18–21. Tule jos uskallat! 😱

Loppuvuodesta vielä kaksi kirjailijavierasta; *
tiistaina 11.10. klo 17–18 Esa Yrttimaa ja
keskiviikkona 16.11. klo 17.30 Markku Mantila.

Tervetuloa kirjastoon ja tapahtumiin!
Janne Koivumäki
kirjastovirkailija