Virkun kesäuimakouluissa veteen tutustumista, uimataitoa ja tekniikkaa

Kesän uimakouluryhmiin ilmoittautuminen on alkanut tiistaina 17.5.2022 klo 12.00. Uimakouluihin ilmoittautuminen tapahtuu netissä https://oma.enkora.fi/kauhajoki/reservations2/inde ja maksu uimakouluista suoritetaan ilmoittautumisvaiheessa. Seitsemän viikon aikana järjestetään 26 uimakouluryhmää, joista löytyy vaihtoehtoja monen ikäisille lapsille sekä tänä kesänä myös aikuisille.

Lasten uimakoulut on tarkoitettu 4-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille. Ensimmäinen askel uinnin opetukseen on ”vesi tutuksi uimakoulu” tai aremmille lapsille tarkoitettu uimakoulu yhdessä oman tutun aikuisen kanssa, ”lapsi – aikuinen uimakoulu”. Uimakouluryhmiä löytyy kaikentasoisille uimareille ja niiden tarkemmat kuvaukset löytyvät Virkun nettisivuilta: kesäuimakoulut – ryhmäkuvaukset. Valitessa oikeantasoista uimakouluryhmää on hyvä huomioida lapsen aikaisemmat kokemukset vedestä ja arvioida lapsen taidot mieluummin alakanttiin oikeantasoisen ryhmän löytämiseksi. Positiiviset kokemukset omantasoisessa uimakouluryhmässä kannustavat uimaria oppimaan uusia taitoja askel askeleelta. Helpoiten lapsi oppii uimaan keskimäärin noin 5–7-vuotiaana. Silloin liikunnalliset taidot ovat jo hyvät ja lapsi on innokas oppimaan uusia taitoja. Uimaan oppiminen on mahdollisimman miellyttävää, kun uinti koetaan viihdyttävänä vapaa-ajan harrastuksena eikä pakollisena velvoitteena.

Tänä kesänä merenneitouimakoulu ja aikuisten uimakoulut

Merenneitouimakoulu on tarkoitettu 9-12 – vuotiaille uimataitoisille lapsille. Uimakoulussa tutustutaan merenneito uinnin tekniikkaan, temppuillaan ja sukelletaan paljon. On tärkeää, että merenneitouimakouluun tulijalla on hyvä uimataito. Merenneitouinti on pyrstöllä tapahtuvaa uintia ja sukellusta, jossa matkitaan merenneitomaista sulavaa liikettä.

Aikuisten uimakouluissa on tarjolla kaksi eritasoista ryhmää; uinnin alkeista tekniikan harjoitteluun. Kannustan aikuisia lähtemään rohkeasti uimakouluun, jos koet, että tarvitset vielä harjoitusta vedessä liikkumiseen tai koet, että haluat kehittää uintitekniikkaa sujuvammaksi. Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan henkilö on uimataitoinen, kun hän pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Uinti on parhaimmillaan erinomainen liikuntamuoto niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Uiminen eri muodoissaan antaa erinomaiset mahdollisuudet harrastaa turvallisesti liikuntaa vauvasta vaariin. Uimataitoinen henkilö voi nauttia lukuisista veteen liittyvistä harrastuksista. Uinti parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia.

Virkku tarjoaa hyvät uintimahdollisuudet myös kesän ajan

Uimaopetuksen lisäksi vapaa-ajan uimisella on suuri merkitys uintitaidolle, jonka ylläpitäminen vaatii alkuun säännöllistä kosketusta veteen. Vapaa-ajan uiminen Virkussa onkin kaikille alle 16-vuotiaille ilmaista. Muistakaa hyödyntää tätä kaupungin tarjoamaa hienoa etua!  Huoltotauon jälkeen Virkun ovet avautuvat ma 6.6. klo 14.00. On ollut hieno huomata, että muutaman koronavuoden jälkeen Virkun kävijämäärä on lähtenyt kasvuun ja asiakkaat ovat jälleen löytäneet Virkun monipuliset palvelut. Helteisinä kesinä uimataidon tulisi olla kaikkien kansalaisten perustaito. Uimataito ja veteen tutustuminen tuo varmuutta niin lapsille kuin aikuiselle liikkua vedessä ja antaa vapauden nauttia vedestä.

Nähdään kesällä Virkussa!

Liikuntakoordinaattori, Mari Kiukkonen-Gazdali