Ollaan samalla taajuudella

Edellinen blogikirjoitukseni ennen pitkää vapaatani loi toivon kipinöitä yhteiskunnan avautumisesta kesälomien lähestyessä. Reilu puolitoista vuotta myöhemmin, paljon on muuttunut, mutta toisaalta hyvin vähän. Korona koettelee edelleen meidän normaaleja työnteon tapoja mutta myös vapaa-aikaa, jonka johdosta työssä jaksaminenkin saattaa paikoitellen olla kovilla. 

Siksi onkin hienoa, että yhtenä työhyvinvointiamme kasvattavana tekijänä Kauhajoen kaupungille myönnettiin Julkisen alan eläkevakuuttajan, KEVAn työelämän kehittämisraha syksyllä 2021. Työelämän kehittämisraha myönnetään hankkeille, jotka suuntautuvat työhyvinvointia lisäävien toimintamallien luomiseen. Kehittämistoiminnan keskeisenä tavoitteena onkin työkyvyttömyysriskin vähentäminen.  

Hankkeemme on kaksivuotinen ja toteutetaan aiemman hyvinvointipalveluiden HIOMO -hankkeen jatkohankkeena, yhteistyössä Valmennustrion kanssa.

Hankkeessa paneudumme muun muassa kehittämään esihenkilötyötämme kohti valmentavaa johtamista, luomme toimintamalleja avoimeen ja vuorovaikutukselliseen läpi koko organisaation kulkevaan viestintään, selkeytämme prosessejamme sekä kannustamme kokeilemaan uusia tapoja tehdä työtä. Näiden asioiden pyörittelystä muodostui myös nimi hankkeellemme – Samalla taajuudella.

Valmennustrion rautaisten ammattilaisten johdolla pureudumme edellä mainittujen asioiden kehittämiseen työpajatyöskentelyn muodossa. Johtoryhmän ja esihenkilöiden työpajat ovat jo käynnistyneet ja nyt keväällä pääsemme aloittamaan työpajatoiminnan myös toimialoista kootuin työpajoin.

Pysykää siis samalla taajuudella, paljon hienoja juttuja on tulossa!

Mari Mettälä
Henkilöstösihteeri