Kesätyöt kolkuttelee – kesätyösetelillä apuja?

Kesätöiden haku on heti vuoden vaihtuessa alkanut aktiivisena. Asialla on saanutkin olla, että hakuihin ehtii mukaan ja pääsee tavoittelemaan juuri sitä paikkaa, minkä kokisi hyödyttävän itseä työkokemusta kerryttäessä tai joka olisi mieluinen. Hakuja on kuitenkin vielä hyvin jäljellä ja lisääkin paikkoja aukeaa koko ajan. Hyvä vinkki on ollut aina myös se, että kysyä kannattaa aina, aktiivinen tekijä ja työ voivat kohdata toisensa myös yllättäen. Monille on tärkeää saada varsinkin ensimmäisiä kesätöitä, kokemusta ja omaa rahaa tienattua.

Vinkkejä avoimista paikoista voi kysyä nuorisotyöntekijöiltä ja @kauhajoenetsivat – instagram-tilille on jälleen tallennettu profiilin kohokohtiin avoimia paikkoja. Jaamme mielellämme avoimista paikoista nuorille tietoa, eli kesätyöntekijöitä etsivät voivat pyytää meitä jakamaan ilmoituksen somessa. Kesätyöhakemuksen tekemisessä autamme myös – joskus hakemuksen teko voi tuntua haastavalta tai ei oikein tiedä miten omaa osaamistaan voisi eri hakemuksiin tuoda esiin. Nuoret voivat siis olla meihin hyvin matalalla kynnyksellä yhteydessä, lisään tämän blogi-kirjoituksen loppuun suoran linkin yhteystietoihimme.

Kesätyönhakua helpottamaan kannattaa 16-20-vuotiaiden nuorten hakea tietoa myös kaupungin tarjoamista kesätyöseteleistä, sama vinkki annettakoon myös kaikille kesätyöntekijöiden palkkaamista miettiville työnantajille. Myös yksityisten henkilöiden on mahdollista palkata kesätyöntekijä tilapäisesti ja saada kesätyösetelin. Kauhajoella kirjoilla olevien 2006-2002-syntyneiden nuorten on mahdollista hakea kesätyöseteliä, jonka avulla nuoren palkkaava työnantaja voi saada yhden nuoren palkkaamiseen tukea 250 €. Käytännössä setelin haku toimii siten, että ensin etsitään työpaikka ja sen jälkeen nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösetelin hakulomakkeen.

Täytettyä lomaketta vastaan nuoren kannattaa olla paikalla kesätyöseteleiden jaon alkaessa lauantaina 23.4. klo 11. Jako tapahtuu Nuorisotalo Räimiskällä. Seteliä tulee hakea henkilökohtaisesti ja Räimiskällä nuorisotyöntekijät vaihtavat hakulomakkeen kesätyöseteliin. Seteli annetaan työnantajalle viimeistään kesätyön alkaessa ja sen jälkeen nuori on tehnyt setelin suhteen oman osuutensa. Kesätyön ja palkanmaksun jälkeen työnantaja tekee maksatushakemuksen kaupungin nuorisopalveluille ja tuki maksetaan työnantajalle. Tänä vuonna maksatushakemuksen tekemiseen on tulossa sähköinen lomake ja sen toivotaan helpottavan varsinkin työnantajien osalta seteliasioiden ”loppuun saattamista”. Sähköisestä lomakkeesta ja mukaan liitettävistä liitteistä tullaan lähettämään sähköpostia seteleitä käyttäville työnantajille myöhemmin keväällä/alkukesästä. Tarkkaan ohjeistukseen on myös linkki lopussa.

Yksi hyvä vinkki kesätöistä on myös Kauhajoen kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat, jotka tulivat haettaviksi viime viikolla ja haku kestää 11.3. saakka. Nuorten kesätyöpaikkoja on avoinna vajaa 50 kpl ja niitä voi hakea näppärästi sähköisellä lomakkeella. Tänä vuonna paikkoja on eniten puistotyöntekijäksi. Uusina kesätyöpaikkoina ovat mukana Hämes-Havusen kesänäyttelyn sekä Sanssin kulttuuritalon esittelijöiden tehtävät. Ahkeria tekijöitä toivotaan myös keittiötyöntekijöiksi ja tilahuoltajiksi. Varhaiskasvatuksen eri yksiköihin avustajaksi olevat tehtävät ovat olleet vuosien varrella suosituimpien joukossa. Liikuntapalveluiden uimaopettajan avustajan tehtävien tai nuorisopalveluiden kesätyöntekijän tehtävien kautta on mahdollista päästä mukaan myös ohjaamaan Playcity-leirille. Tarkemmat kuvaukset avoimista paikoista ja linkki sähköiseen hakemukseen löytyvät alempaa linkistä.

Tervetuloa meille tai muille kesätöihin! Toivotan kovasti onnea kesätyön hakuun ja, että kaikki työt ja tekijät saisivat kohdata tulevana kesänä! Iloista kevään ja kesän odotusta!

toivoo:
Päivi Ojala
Nuorisotyön koordinaattori, nuorisopalvelut

Ne tärkeät linkit:
Kauhajoen kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat: Kesätyöpaikat 2022 – Kauhajoen kaupunki (kauhajoki.fi)

Kesätyöseteli ohjeet ja hakulomake tulostettavaksi:  Nuorten kesätyösetelit – Kauhajoen kaupunki (kauhajoki.fi)

Nuorisopalveluiden yhteystiedot: Yhteystiedot – Kauhajoen kaupunki (kauhajoki.fi)