Rakkaus toi Daviden Italiasta Suomeen

Mikä toi minut Suomeen?

Vastaan kysymyksellä. Onko mitään rakkautta tärkeämpää?  On vaikea sanoa, milloin rakkauteni Suomeen syntyi, mutta voin sanoa varmasti, että se tapahtui kauan sitten: löysin peruskoulun vihon, jossa oli vapaamuotoinen tutkimus Euroopan alueesta, ja valitsin Skandinavian. Metsät ja järvet ovat aina olleet sydämessäni.   

Kun aloin miettiä muuttoa, kysyin itseltäni, miten voisin käyttää markkinointi- ja projektinhallintataitojani maassa, jonka kieltä en puhu. 

Niinpä päätin oppia lisää pohjoismaisesta kulttuurista jo ennen kuin lähdin Italiasta.  

Todistusten rekisteröinti, oleskeluluvan saaminen sekä koulutus- ja työmahdollisuuksista tiedon saanti sujui sujuvasti ja tehokkaasti, mutta suomen kielen oppiminen on välttämätöntä ja vie aikaa.  Paikan päällä eläminen on oppimisen kannalta olennaista. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta työskennellä paikallisesti eurooppalaisessa hankkeessa, päätös ei ollut helppo, mutta olin vakuuttunut siitä, että pystyn siihen.    

Nyt kansainvälisenä rekrytointilähettiläänä olemme yhdessä erinomaisen kollegani Paula Hannilan kanssa tutkineet Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata -hankkeen ulkomaisen työvoiman rekrytointiprosessin toimintamallia ja levitämme sitä asianmukaisella mediasuunnittelulla, joka kohdistuu erityisesti alueen pk-yrityksiin. 

Hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää kansainvälisten osaajien työllistymistä Etelä-Pohjanmaalla, ovat mukana Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Sedu, IntoSeinäjoki, Suomen Yrittäjäopisto ja Kauhajoen kaupunki sekä Alavuden, Kauhavan ja Kurikan kaupungit.

Haluaisin kertoa teille, että osana viestintäsuunnitelmaa olemme suunnitelleet ja järjestäneet 11. helmikuuta webinaarin, jossa puhujina on julkisen ja yksityisen sektorin pk-yritysten rekrytointipalvelujen edustajia. Samassa tilaisuudessa meillä on kunnia isännöidä joitakin yritysten edustajia, jotka jakavat omakohtaisia kokemuksiaan kansainvälisestä rekrytoinnista tavalla, joka hyödyttää muita yrityksiä.

Olen ylpeä voidessani edustaa ja edistää kokemaani prosessia ja palveluja sekä elää ja työskennellä ympäristössä, johon tunnen kuuluvani.

Ystävällisin terveisin/Kind regards,

 Davide Luconi
Ambassador for International Employment
Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata –hanke
Kauhajoen kaupunki/City of Kauhajoki