Aurinko paistaa ja luonto herää; Lähde siis liikkeelle ja suuntaa kohti virkeämpää huomista!

Tutkimukset osoittavat selvästi, että luonnossa liikkuminen tuo hyvinvointia ja liikunnan monipuoliset terveysvaikutukset ovat yleisesti tiedossa. Tiesitko että jo 5 minuutin pyrähdys luonnossa vaikuttaa positiivisesti mielialaan? Mitä enemmän ja säännöllisemmin viettää aikaa luonnossa, sitä suuremmat terveyshyödyt voi saavuttaa.

Nyt kun koronarajoitukset ovat tauottaneet aikuisten sisätiloissa tapahtuvan harrasteliikunnan on syytä hyödyntää monipuoliset liikuntamahdollisuutemme ulkoiluympäristössä.

Jos ei tiedä mistä aloittaa niin kävely on helppo ja halpa tapaa aloittaa liikkuminen, samalla mieli virkistyy kun saa naukkailla raitista maalaisilmaa. Kauhajoella on hyvät mahdollisuudet ulkoilla valaistuilla kevyen liikenteen väylillä ja sivummallakin pärjää otsalampulla ja heijastiliivillä varaustautuneena.

Luistelutaitojaan voi virittää sekä tekojääkaukalossa, koulujen luistelukentillä että muutamalla luistelubaanalla, joilla matkaluistelusta voi saada pienen maistiaisen.

Kauhajoelta löytyy latuja monetasoisille hiihtäjille; alkuun pääsee mukavasti urheilukentän ja ammattikoulun peltojen tasaisille latuosuuksilla ja vauhdin hurmaa löytyy mm. Sotkan ja Rinnemäen latujen mäkiosuuksista.

Tiedotamme latu- ja luistelualueiden tilanteista nettisivuilla kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/liikuntapalvelut/ajankohtaista/ sekä facebookissa.

Lumikenkäretkelle talviluontoon voi lähteä vaikka kotiovelta. Jos et omista lumikenkiä niin lumikenkäilyä pääsee kokeilemaan vuokraamalla Virkun liikuntavälinelainaamosta lumikengät. Lumikenkäily on terveysliikuntaa, joka sopii kaikenikäislle ja kuntoisille.

Kesälajiksi mielletty frisbeegolf on suosittua myös talvella, Kauhajoen frisbeegolfradan karttoja voi tulostaa frisbeegolfradat.fi-sivustolta ja kiekkoja saa edullisesti lainaan Virkun palvelupisteeltä.

Perheen ja ystävien kanssa ulkoiluun ja retkeilyyn löytyy keskustankin tuntumasta mukavia retki- ja laavupaikkoja, Suupohjan alueelta löytyy tunnetusti vierailun arvoisia retkikohteita, joissa osassa on huomioitu myös esteettömyys, jolloin esim. liikunnan  apuvälineitä käyttävät pääsevät myös paikalle sekä samalla se tarkoittaa sitä että lastenvaunujen kanssa on helppo retkeillä. Tutustu alueemme retkikohteisiin täältä: visitsuupohja.fi

Pulkkamäessä viihtyy koko perhe! Valaistuja ja pulkkailuun sopivia mäkiä löytyy ympäri Kauhajokea. Liikuntapalveluiden sivuilta kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/liikuntapalvelut/ajankohtaista/ löytyy tarkemmin tietoa pulkkamäkien sijainneista.

Kansallista hiihtopäivää vietetään la 29.1.2022. Hiihtopäivän tarkoitus on kannustaa ihmiset ympäri Suomen hiihtämään ja liikkumaan ulkona samana päivänä. Haastammekin kaikki lauantaina nappaamaan joko sukset kainaloon tai nauttimaan ilman suksia talviulkoilusta !

Erityisliikuntakoordinaattori, Maarit Kaari
Liikuntakoordinaattori, Mari Kiukkonen-Gazdali