KAUPUNGINJOHTAJAN BLOGI; KOHTAAMISIA VUODEN VARRELTA JA JOULUN TERVEHDYS

Kaupunginjohtajan tehtävän parhaita puolia on päästä kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja yhteisöjä eri yhteyksissä. Kuluneena vuonna on tullut tavattua satoja ihmisiä ja tullut tehtyä yhteistyötä lukuisten ihmisten ja tahojen kanssa. Ilman kaupungin asukkaita ja sen yhteisöjä, ei olisi kaupunkia tai kuntaa.

Kaupungin organisaatio on saanut kuluneena vuonna uusia luottamushenkilöitä samoin kuin viranhaltijoita. Uuden viranhaltijan näkökulmasta uusien ja kokeneempienkin päättäjien kohtaaminen on tärkeää yhteisen sävelen löytymiseksi, kun asioita päätetään kauhajokisten parhaaksi.

Kaupungin henkilöstön tekemistä olen päässyt seuraamaan kohta kahdeksan kuukautta autiopaikalta. Olen kohdannut tekijöitämme ja nähnyt, että meillä on ammattilaisten osaava ja motivoitunut joukkue tekemässä palveluita kaupungin asukkaille. Palvelujen tuottamisen näkökulmasta henkilöstö on suurin voimavaramme.  

Kuluvan vuoden aikana olen päässyt tutustumaan lukuisiin paikkakunnan yrityksiin ja kohtaamaan yrittäjiä. Meillä on paikkakunnallamme lukuisia hienoja yrityksiä ja yrittäjiä. Meillä on kansallisen kärkitason kaupan alan toimijoita, vahvoja teollisen alan yrityksiä, maakunnan kärkeä edustavia elintarvikealan yrityksiä, hyvin hoidettuja alkutuotannon yrityksiä sekä laajasti eri alan pienyrittäjiä.

Paikkakunnan järjestöissä olen pyrkinyt vierailemaan aktiivisesti. Olen päässyt kohtaamaan aktiivisia ikäihmisten järjestöjä, isoja joukkoja liikuttavia liikunnan toimijoita, hengenravintoa tarjoavia kulttuuritoimijoita ja nuorille monenlaisia aktiviteetteja järjestäviä yhteisöjä.

Jokainen kuluneen vuoden kohtaaminen on ollut antoisa ja rakentanut käsitystä yhteisöstämme.

Joulun aika on toivottavasti kaikille rauhoittumisen aikaa, jolloin voi kohdata itselleen tärkeitä ihmisiä ja tehdä mieluisia asioita. Ihminen tarvitsee välillä hetkiä, jolloin voi hengähtää ja ladata akkuja. 

Loppuun haluan kiittää kaikkia päättäjiä, kaupungin työntekijöitä, yrittäjiä, järjestöjä ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta ja tehdystä yhteistyöstä. Lisäksi haluan toivottaa kaikille kauhajokisille oikein hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!

Kohdataan ensi vuonna.

Niku Latva-Pukkila
Kaupunginjohtaja