Tsuida duida – osaatsä uida?

Virkun kesän uimakouluryhmät on julkistettu ja ilmoittautuminen on alkanut tiistaina 18.5.2021 klo 12.00. Viime vuosien tapaan uimakouluihin ilmoittautuminen tapahtuu netissä ja maksu suoritetaan tänä vuonna jo ilmoittautumisvaiheessa. Uimakoulupaikkoja on tarjolla 284 eli varmasti suurin osa halukkaista mahtuu mukaan. Seitsemän viikon aikana järjestetään 24 uimakouluryhmää, joista löytyy vaihtoehtoja monen ikäisille ja tasoisille polskijoille.

Uimakoulut on tarkoitettu 4-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille. Uimakouluryhmien nuorimmat opettelevat uinnin alkeita ja kaikkein edistyneimmät harjoittelevat uintitekniikoita ja vesipelastustaitoja isossa altaassa. Katso uimakoulujen tarkemmat kuvaukset linkistä:  https://kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/liikuntapalvelut/virkistysuimala-urheilutalo-virkku/uimakoulut/uimakouluryhmien-kuvaukset/.
Tutustuthan ryhmäkuvauksiin ennen ilmoittautumista, että uimakoululaiset olisivat suurin piirtein samalla lähtötasolla, jolloin uusien asioiden opettelu olisi mukavaa samantasoisessa seurassa.  Jos kaipaat apua oikean ryhmän valitsemisessa, voit olla yhteydessä meihin, jolloin voimme yhdessä miettiä mihin uimakouluun lapsi kuuluu.

Uimakoulujen aikaan Virkku on suljettu muilta asiakkailta, että voimme taata turvallisen ja miellyttävän oppimisympäristön sekä minimoida uimakoululaisten kontaktit muiden asiakkaiden kanssa ja täten taata riittävät turvavälit myös pesu- ja pukutiloissa. Muistathan, että uimakouluun osallistutaan vain terveenä ja täysin oireettomana. Virkun monipuoliset altaat tarjoavat erinomaiset olosuhteet uimakoulujen järjestämiseen. Uimaopetuksen lisäksi vapaa-ajan uimisella on suuri merkitys uintitaidolle, jonka ylläpitäminen vaatii alkuun säännöllistä kosketusta veteen. Vapaa-ajan uiminen Virkussa onkin kaikille alle 16-vuotiaille ilmaista. Muistakaa hyödyntää tätä kaupungin tarjoamaa hienoa etua!  Virkku tarjoaa hyvät uintimahdollisuudet myös kesän ajan.

Tutkimuksien mukaan parhaiten lapsi oppii uimaan alle kouluikäisenä, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä harjoittelemaan tätä tärkeää taitoa. Veteen tottuminen ja uimataidon kehittyminen tapahtuvat kaikilla eri tahtiin, koska jokainen lapsi on oma yksilönsä. Onnistuneen uimaan oppimisen taustalla ovat positiiviset kokemukset ja halu oppia uusia taitoja. Kun aikuinen ilmoittaa lapsen uimakouluun, se on merkki siitä, että hän pitää uimataitoa tärkeänä. Veteen tutustuminen ja uimataito antavat mahdollisuuden nauttia vedestä ja veden äärellä olemisesta.

UIMATAITO ON ELÄMÄSI TAITO!

Mari Kiukkonen-Gazdali
Liikuntakoordinaattori
Virkistysuimala-urheilutalo Virkku