Kaupunginjohtajan blogi 12.5.2021

On aika kastaa kaupunginjohtajan sulkakynä musteeseen ja kirjoitella ensimmäinen blogikirjoitus. Ensimmäinen blogi sisältää tuntoja ensimmäisiltä työpäiviltä ja nostoja lähitulevaisuuden asioista.

Ensimmäiset työpäivät ovat sujuneet hyvin, huomaamatta päivät ovat kuluneet kuin siivillä. Päivien mittaan on tullut iso annos perehdytystietoja Kauhajoen asioista. Paljon on tullut tavattua ihmisiä niin talon sisältä kuin ulkopuolelta. Ensivaikutelma uusista työkavereista ja työyhteisöstä on ollut erittäin positiivinen. Tunnetta voisi kuvata kotoisaksi. Samaan aikaan aloitti kaupungin uusi hallintojohtaja Sami Kiukkonen ja yhteistyö Samin kanssa on alkanut hyvin.

Kaupungin työyhteisön lisäksi olen päässyt jo tutustumaan kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilään. Hänen kanssaan tehtiin Kauhajoen seurakunnan ja kaupungin yhteinen vapputervehdys. Kauhajoen Eläkeliiton kevätkokous oli ensimmäinen järjestötapaaminen, jossa kävin esittäytymässä. Myös Kauhajoen Yrittäjien puheenjohtajan Jaana Rinta-Valkaman kanssa ollaan pidetty ensimmäinen ajatustenvaihto. Ensimmäiset yritysvierailut on varattu kalenteriin ja niihin lähdetään elinkeinoasiamiehen Carita Latikan kanssa vierailemaan lähiviikkoina. Päätöksentekoon olen osallistunut muun muassa LLKY:n johtokunnassa ja ensimmäinen kaupunginhallitus oli vuorossa maanantaina 10.5.2021, jossa toimin asioiden esittelijänä.

Keväiset lähiviikot tulevat pitämään Kauhajoella kulttuuriviikko Kriuhnaasua, koulutyössä alkaa oppilailla ja opettajilla loppusuora ennen kesän lomia, ja toukokuun lopussa häämöttää kuntavaalien ennakkoäänestykset. Ehdokaslistat on palautettu ja nyt lopullinen vaalityö voi alkaa. Toivotan kaikille ehdokkaille onnea vaalityössä. Ehdokkaat ovat tärkeällä asialla kuntalaisten yhteisten asioiden hoitajina. Muistetaan äänestää aktiivisesti. Kaupungin organisaatio pyrkii toteuttamaan äänestäjille, vaalitoimitsijoille ja vaalilautakunnille turvalliset menettelyt ja olosuhteet vaalien läpiviemiseksi.

Vaalien jälkeen, puolueet aloittavat kesällä neuvottelut vaalien tuloksen mukaisista luottamuspaikkajaoista. Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021. Uuden valtuuston kanssa kausi alkaa perehdyttämisillä, kaupungin strategiatyö aloitetaan syksyllä sekä talousarvion valmisteluun uudet päättäjät pääsevät heti käsiksi.

Fiilikset ovat kaikkiaan hyvät aloitella täällä Kauhajoella. Rustataan lisää ajatuksia eri tiimoista tänne blogiin tuonnempana.

Nautitaan kevään odotuksesta.

Niku Latva-Pukkila
kaupunginjohtaja

Kauhajoen kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila istuu työhuoneessaan.