Kohti kevättä

Uusi ja kaikkia aiempia kevätlukukausia aurinkoisempi Kauhajoen kansalaisopiston kevätkausi kolkuttelee jo joulun jälkeen ovelle. Uudenvuoden aattona kolahtaa postiluukusta kansalaisopiston kevään opetuslehdykkä ja rakettien paukkuessa voin unelmoida taidoista ja tuotteista, joita itse valmistan päivän pidentyessä. Kauhajoen kansalaisopistossa on paljon läpi lukuvuoden jatkuvia kurssikokonaisuuksia, joille ei tarvitse jatkoilmoittautua. Kevätkauden opetuksessa on kuitenkin joukko aivan uusia kursseja! Useat kursseista ovat lyhyempiä kurssikokonaisuuksia, joita voidaan joustavasti toteuttaa mahdollisen virustilanteen muuttuessa. Edelleen Kauhajoen kansalaisopiston opetuksen järjestäjä ja opettajisto suhtautuvat pienen pieneen virukseen suurella kunnioituksella ja maalaisjärkeä käyttäen. Opetuksen järjestämisessä on huomioitu ryhmäkokojen pienentäminen ja porrastus. Opettajistolle ja opiskelijoille turvavälit, hyvä käsihygienia ja kasvosuojautuminen ovat jo arkipäivää!

Kevään kursseilla opiskelen Kauhajoki-rasojen valmistamisen, eväitä kevyen musiikin laulamiseen ja rentoa grafiikkaa.  Somatic Stretching -tunneilla keskityn hengitykseeni ja loppukeväällä opettelen vihdoin suunnistuksen perustaidot. Lapset innostuvat taikatemppujen maailmaan, perheen koiralemmikki saa hierontaa ja yhdessä koko porukalla kokkaamme laavulla. Vielä haluaisin kerrata ensiavun perusteet ja retkeillä Spitaalijärvellä. Ooh!

Monipuolinen kurssitarjonta johdattaa meidät aurinkoiseen kevääseen yhdessä – turvavälein!

Niina Kiprianoff
opistojen rehtori
Panula-opisto ja Kansalaisopisto