Joulutervehdys tuo hyvän mielen lähettäjälle ja saajalle

”Joulukortin kotimaa on Englanti. Ensimmäinen tunnettu joulukortti painettiin Lontoossa vuonna 1843, ja siitä otettiin silloin noin tuhannen kappaleen painos. Joulukortilla haluttiin muistaa niitä ystäviä ja sukulaisia, joille ei lähetetty lahjaa tai joita ei käyty henkilökohtaisesti tervehtimässä.

Vanhin Suomessa lähetetty kortti tunnetaan vuodelta 1871. Joulukorttiin liittyy kaksi viestiä: toisaalta lyhyt sanainen tervehdys, joka kertoo, että henkilö jota ehkä emme ole aikoihin tavanneet, ei ole unohtanut meitä, ja toisaalta kuva, joka kertoo arvoista, joita lähettäjä liittää jouluun.”

Miten on tänä päivänä?

Postin mukaan v. 2019 me suomalaiset lähetimme joulukortteja noin 15 miljoonaa ja siksi joulu onkin Suomen posteille kiireisintä aikaa, sillä suomalaiset lähettävät kortteja eniten juuri joulunaikaan.

Tutkimusten mukaan vastaanottajat kokevat joulukortin sähköistä viestiä arvokkaammaksi juuri sen henkilökohtaisuuden vuoksi. Kortteja askarrellaan paljon itse, kortti valitaan huolellisesti vastaanottajaa ajatellen ja niitä tehdään myös paljon omista valokuvista.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja

Hyvän joulumielen jakaminen Kauhajoella on tehty nyt erityisen helpoksi. Kauhajoen kaupunki on mukana luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestämässä Joulutervehdyksiä ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kauhajoen kaupungintalolla ja kirjastossa on joulukorttien keräyspiste 11.12.2020 saakka. Keräyksen teemana on ”Kosketa kortill” ja molempiin keräyspisteisiimme toimitetut joulukortit tulevat ilahduttamaan Kauhajoen kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneitä asiakkaita.

Kutsumme teidät kaikki mukaan kampanjaan, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset.

Pienen hetken vievä asia, iso merkitys tervehdyksen saajille!

Lämpimin ajatuksin
Riitta Alapiha
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori
Kauhajoen kaupungin hyvinvointipalvelut