”Puhdas ihminen = puhdas uimavesi” – Virkun hygieniaviikkoa vietetään viikolla 48

Virkussa on aina haluttu panostaa puhtaaseen uimaveteen ja uintiympäristöön. Uimalamme saa säännöllisesti hyvää asiakaspalautetta yleisestä siisteydestä. Tästä kuuluu kiitos henkilökuntamme lisäksi myös asiakkaille, jotka noudattavat hygieniaohjeita.

Olemme huomanneet tarpeen muistuttaa puhtaudesta hygieniaviikon avulla. Palveluamme viime kuukausina kiusannut pseudomonas-bakteeri on merkki löystyneestä hygieniakulttuurista.  Bakteerilöydökset johtuvat huonon hygienian aiheuttamasta allasveden kuormittamisesta. Kaikki lika ei näy päällepäin, joten hygieniaviikon avulla haluamme muistuttaa peseytymisen tärkeydestä sekä hygieniaohjeiden noudattamisen vaikutuksesta uimahallin puhtauteen, viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. Hygieniaviikon tärkein sanoma on tuoda esiin se, että myös asiakkaat itse voivat vaikuttaa toiminnallaan palvelumme tasoon.

Uimalassamme on pyritty siihen, että allasvesikemikaaleja käytetään mahdollisimman vähän jolloin uimalakokemus on miellyttävä myös herkkäihoisille. Kaiken ohjeistuksen tarkoitus on pitää uimalan vesi puhtaana ja tällöin välttää kustannuksia, jotka aiheutuvat lisääntyneistä laboratoriokokeista ja kemikaalien lisäämisestä.

Säännöt peseytymistä ja käyttäytymisestä ovat olemassa turvallisuus- ja hygieniasyistä. Toivomme, että jos asiakas näkee sääntöjä rikottavan, siitä tulisi ilmoittaa uinninvalvojille, jolloin asiaan voidaan puuttua heti. Vastaanottotiskille lähtiessään jätetyt tai lehtiin/nettiin kirjoitetut palautteet ovat myöhässä, koska silloin tilanne on jo ohi, eikä siihen voida enää puuttua. Meillä ei ole mahdollisuutta pitää pukuhuoneissa valvojia, jotka valvoisivat että kaikki peseytyvät sääntöjen mukaisesti. Uinninvalvojat käyvät pukutiloissa mahdollisuuksien mukaan, mutta yhteisvastuullinen toiminta on kaikkein tehokkainta hygieniakuria.

Hygieniaviikon aikana muistutamme asiakkaita hygieniakäyttäytymisen tutuista perusteista:

  • Ennen altaaseen menoa peseydytään, kastellaan hiukset (tai käytetään uimalakkia) ja laitetaan pitkät hiukset kiinni.
  • Jalat desinfioidaan mennen tullen.
  • Saunoessa uimapukua ei saa käyttää, sillä höyrystynyt kloori voi aiheuttaa astmatikoille ja allergikoille hengitysvaikeuksia, eikä ole terveillekään suositeltavaa hengitettävää.

Toiseen suuntaan mentäessä uimapukuun saunoessa tarttuva hiki ja lika siirtyisivät altaaseen.

Uima-asua ei saa käyttää myöskään peseytyessä eikä saunassa istuinalustana.

Saunassa voi kyllä käyttää pyyhettä suojana, jos alastomuus ei tunnu vieraiden läsnä ollessa luonnolliselta

  • Tärkeää on että uimahallissa käytetään vain uimahalliin ostettuja välineitä eikä samaa uimapukua tai läpsyjä käytetä mökillä tai kotona puutarhatöissä.
  • Ihokarvojen ja parran ajamista uimahallin tiloissa tulee ehdottomasti välttää yleisen hygienian vuoksi.
  • Ja vaikka ei olisi korona-aika niin uimaan tullaan vain terveenä. Tarttuvaa tautia sairastavana ei uimaan voi tulla eikä silloin, jos on avoimia tai märkiviä haavoja.

Hygieniaviikon aikana uimahallin aulassa on hygieniaohjeet sekä tietoa ja kuvia havainnollistamaan hygieniasta huolehtimisen tärkeyttä. Kehitysehdotuksia koskien palvelujamme voimyös antaa, toteutamme niitä parhaamme mukaan.

Uimahallin henkilökunta vastaa mielellään kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin niin hygieniasta, puhtaudesta kuin kaikista uimahalliimme ja vesiharrastuksiin liittyvistä asioista. Tule rohkeasti kysymään neuvoa!

Uimalan henkilökunta toivottaa kaikki asiakkaat tervetulleeksi nauttimaan Virkun palveluista!

Syksyisin terveisin
Virkun henkilökunta