Syyslomalla hengähdetään

Minne ne viikot aina vilahtavat kesän jälkeen? Harvinaisen lämmin ja kaunis syksy on taittunut lokakuuhun ja syksyä rytmittävä syysloma koittaa jo ensi viikolla. Tänä vuonna syysloman ohjelman suunnittelu ei ole ollut niin suoraan tuumattavissa kuin se yleensä on ollut. Vielä tämän blogin julkaisua edeltävä päivä toi mietittäväksi miten viikon suunnitelmat etenevät.

Se kuitenkin on varmaa, että koululaiset ja opiskelijat monien aikuisten ohella ovat syysloman hengähdystaukoa jo hetken odottaneet. Syksy on ollut täynnä erityisjärjestelyitä ja välillä epävarmuuttakin. Nyt kun omallakin alueellamme aletaan kiivaammin taistella korona-virusta vastaan ja maski- ja kokoontumissuositukset tulivat voimaan, tarvitaan paukkuja pimenevään syksyyn. Toivottavasti siis kirjat saavat nyt hetkeksi jäädä nurkkaan – pitkät yöunet, rauhalliset aamut, ulkoilut ja aika ystävien ja perheen kanssa odottavat.

Syyslomaviikon aikana erilaisia pieniä toimintoja ollaan järjestämässä turvasuositusten puitteissa meilläkin. Alkuviikosta 4-6-luokkalaiset viettävät puuhapäiviä vapaa-aikakeskuksen alueella. Puuhapäivien järjestämisessä yhteistyössä kanssamme ovat liikuntapalvelut, sekä 4H-yhdistys. Nuorisotyöntekijät jalkautuvat tiistaina sekä keskiviikkona, jolloin ABC:lle rakennetaan jälleen pieni POP UP-nuorisotila. Nuorisotalo on avoinna torstaina ja perjantaina. Torstaina ratkotaan pakohuonemysteeriä ja paistellaan pannaria klo 14–20 ja perjantaina paistellaan pizzaa ja vietetään mukavaa aikaa yhdessä klo 17-22.

Lisäksi viikon mittaan tapahtuu muun muassa kaupunginkirjastolla Harry Potter teemaisesti tiistaista torstaihin ja tietysti muun muassa Virkku on auki ja odottaa polskijoita. Toiminnassamme voit luottaa, että työntekijät käyttävät maskeja, huolehtivat käsien pesusta ja toiminnan hygieniasta.

Onneksemme kaupunkimme on täynnä kauniita retkeilykohteita, upeaa luontoa ja hyviä ulkoharrastuspaikkoja – toivottavasti lomastasi tulee juuri näköisesi ja ennen kaikkea antaisi voimaa taas arjessa jaksaa. Ei anneta maskien hidastaa ja hymyillään maskin takana. Mukavaa syyslomaa!

PS: Seuraa meitä somessa: Facebookissa Kauhajoen nuorisopalvelut, Instagramissa @nuorisotyo_kauhajoki ja Snapchatissä @raimiskaaa ja Kauhajoen kaupunkikin on tullut instagramiin @kauhajoenkaupunki

Päivi Ojala
Nuorisotyön koordinaattori, nuorisopalvelut