KOULUKESKUKSEN AUDITORION PERUSKORJAUS ETENEE HYVÄLLÄ VAUHDILLA

Huhtikuun lopulla se vihdoin sitten alkoi, nimittäin koulukeskuksen auditoriotyömaan peruskorjaustyöt ”korona” tilanteesta huolimatta. Hankettahan oli jo siirrettykin useilla vuosilla.

Hankkeen 1,3 miljoonan kustannusarvio tarkoittaa sitä, että käytännöllisesti katsoen lähes kaikki asiat uusitaan, runkoa, kantavia rakenteita ja vesikattoa lukuun ottamatta. Erityisesti on huomioitu tilan käyttötarkoitus ja jotta uudistetut tilat palvelisivat tulevaisuudessa niin koululaisia kuin harrastajateatterilaisiakin vielä vuosikymmeniä niin ilmanvaihtoon, akustiikkaan, esteettömyyteen, valaistukseen, äänentoistoon ja tilojen toimivuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tilassa olleet alkuperäiset penkit ja pintaverhoilut uusitaan nyt myös kauttaaltaan. Uutena asiana tiloihin tulee nyt myös ilmanvaihtoon liittyvä jäähdytysjärjestelmä. Ulkoseinärakennetta uusitaan eristeiden ja ulkoseinäverhousten osalta. Vanha tiiliverhoilu väistyy peltipintaisen verhoilun tieltä. Samalla ulkoseinän eristepaksuus kasvaa joka osaltaan tulee myös parantamaan kiinteistön energiatehokkuutta.

Tilojen esteettömyyttä parannetaan myös merkittävästi. Saliin tulee useita paikkoja pyörätuolia käyttäville, ulko-oven sisääntulo tehdään esteettömäksi ja aulatiloihin, välittömään auditorion läheisyyteen tulee uusi Inva-wc.

Samassa yhteydessä toteutetaan myös K-siiven ulkoseiniin ja ikkunoihin liittyvä peruskorjaus, jonka kustannusarvio on 223 000 €. Tiiliverhous ja vanhat seinäeristeet ja ikkunat poistetaan ja tilalle uudet eristeet, ikkunat ja peltipintainen verhous. Samoin kuin auditorion osalta ulkoseinien eristepaksuus samalla kasvaa joka parantaa myös K-siiven osalta rakennuksen energiatehokkuutta.

Auditorion ja K-siiven ympärillä uusitaan myös vanhat salaojat.

Koko hankkeen peruskorjaustyöt valmistuvat joulukuun alkuun mennessä.

Terveisin

Kimmo Järvinen
kiinteistöpäällikkö