LOMATUNNELMISSA

Monella meistä alkaa olla näihin aikoihin jo kovasti lomakengät jalassa ja katse suunnattuna toviksi pois työasioista. Kalenteri tyhjenee työasioista ja aikaa jää rentoutumiselle. Tänä vuonna kalenterit ovat kyllä saattaneet tyhjetä jo viikkoja tai kuukausia sitten. Meillä saattoi olla kesälomakin hyvin suunniteltuna mutta kevään mittaan meitä ja meidän suunnitelmiamme on koeteltu monilla tavoin. Aika on mennyt huimaa vauhtia, kevät lipui ohi koronakaranteenissa ja yhtäkkiä olikin kesä. Ja miten lämpimältä se ensimmäisten viikkojen perusteella näyttääkään!

Itse olen oppinut menneen kevään aikana pysähtymään. Niin turvallisia kuin arjen rutiinit ovatkin, on kulunut aika kaikessa stressaavuudessaan antanut myös oivia tilaisuuksia pysähtyä miettimään omaa ajankäyttöä. Ehkei koko ajan tarvitsekaan olla menossa omissa harrastuksissa, viemässä lapsia heidän harrastuksiinsa tai järjestellä niihin viimeisiin vapaisiin rakoihin muita ”pakollisia menoja”. Ehkei kaiken tule olla valmiiksi suunniteltua viikoiksi eteenpäin. Näillä jo saaduilla eväillä toivon kääntäväni omat ajatukseni aikaisempia vuosia nopeammin lomamodeen.

Vaikkakin alkuperäiset lomasuunnitelmat karahtivat kiville jo aikapäiviä sitten, toimintojen ja palveluiden herätessä herää myös pieni toivon kipinä: ehkä tässä sittenkin pystyy matkata kotipihaa edemmäs mutta jos ei, niin piknik kotipihalla tai lähimaastossakin on aivan hyvä vaihtoehto. Mitä sitten kukin päädymmekään kesän aikana tekemään, toivottavasti se edesauttaa akkujemme lataamista ja olemme lomiemme jälkeen virkistyneitä ja valmiina tulevan vuoden työrupeamaan.

Haluan omasta puolestani kiittää koko henkilökuntaamme. Olemme selviytyneet haastavasta tilanteesta hienosti toisiamme tukien ja nyt viimeistään voimme antaa itsellemme luvan hetken hengähtää ja nauttia kesästä.

Rentouttavaa kesää ja juhannusta!

Mari Mettälä
henkilöstösihteeri