Tervetuloa uudistuneeseen kirjastoon

Koronan tuomat rajoitukset saapuivat Kauhajoellekin ja maaliskuun 17. päivänä kirjaston ovet suljettiin. Kirjaston palveluja haluttiin kuitenkin ylläpitää ja tarjota asiakkaille mahdollisuus lainata aineistoa, jonka myötä syntyi kirjakassipalvelu. Kirjaston ollessa suljettuna sakkomaksuja ei kertynyt ja kaikkien lainojen eräpäivät siirtyivät kesäkuulle. Kirjakassitoiminta jouduttiin keskeyttämään AVI:n tiukentuneiden ohjeiden takia. Hallitus lievensi määräyksiä toukokuun alussa, joten kirjakassitoiminta voitiin aloittaa.


Possu on löytänyt tiensä uuden lasten osaston kattoon.

Alueellinen kehittäjäkirjasto Vaasan myötä innostuimme osastosiirtoihin: käsikirjasto supistettiin pieneen, musiikkiosasto siirrettiin entiselle lasten- ja nuortenosastolle lähelle Panula-opiston ja Kansalaisopiston toimistoja. Samalla osastolla sijaitsevat kaikkien kielten materiaalit. Nuorille on nyt ihan oman tila, jossa kirjat on järjestetty aiheittain; esim. Harry Potter -aineisto omana kokonaisuutenaan. Myös lastenosastolta löytyy lainattavaa samoin perustein. Possukin lennähti lähelle akvaariota.

Uusi palvelu oli digineuvonta etänä, jota järjestivät kirjastosta Janne ja kansalaisopiston puolelta Maaret Strang. Halusimme rajoituksista huolimatta palvella myös digineuvontaa tarvitsevia asiakkaita. Yhteydenpito tapahtui pääosin puhelimitse ja sähköpostilla.

Lastenosastolta löytyvät lasten pöydät ja tuolit maalattuina

Asiakkaat saivat koronasulun aikana käyttää normaalisti e-aineistoa. Kiinniolon alettua e-aineistojen hankintaa lisättiin. Eepos-kirjastojen yhteinen elokuvapalvelu Kirjastokino otettiin käyttöön huhtikuun loppupuolella. Henkilökunnalta saat lisätietoa palvelusta. Omatoimikirjaston avaaminen on siirtynyt myöhemmälle syksylle, josta tiedotamme myöhemmin.


Dekkarit löytyvät nyt uudelta paikaltaan, kertomakirjallisuushyllyn vasemmalta puolelta ja jatkuvat kertomakirjallisuushyllyn alkuun.

Kirjaston avauduttua 1.6. noudatamme kaikkia yleisiä suosituksia käsihygieniasta riittäviin etäisyyksiin. Asiakaskäyttöön tarkoitetut tietokoneet on poistettu käytöstä ja lehtisalista on vähennetty tuolien ja pöytien määrää. Muistakaa tulla terveenä kirjastoon.

Kirjasto avoinna 1.6. – 31.8.  ma – to 11 – 19, pe 11 – 17, lehtisali aukeaa ma-pe klo 9.00. Digineuvontaan liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä soittamalla numeroon 040 619 5935 tai sähköpostilla  janne.koivumaki@kauhajoki.fi Kirjakassitoiminta on edelleen riskiryhmille käytössä, puh. 040 674 8152.

Janne Koivumäki
Kirjastovirkailija