Tätä päivää on odotettu: Virkku avataan jälleen!

Vihdoinkin saamme iloisia uutisia tähän kevääseen: Virkun kuntosali ja uimala avataan vaiheittain valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti. Kuntosali avataan asiakkaille 1.6. alkaen ja uimala avataan ma 8.6.

Virkku noudattaa poikkeusjärjestelyitä avi:n ja ministeriön suositusten mukaan, jotta palvelut pystytään avaamaan turvallisesti. Tarkemmat aukioloajat ja lisätietoa poikkeusjärjestelyistä löytyy Virkun nettisivuilta www.virkku.fi sekä Virkun facebook-sivulta.

Jokaisella on henkilökohtainen vastuu suositusten noudattamisesta myös toisten turvallisuuden takaamiseksi, ja siksi toivomme että yli 70 vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat malttaisivat vielä olla tulematta yleisille liikuntapaikoille valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Suositusten tarkoitus on suojata edelleen riskiryhmiä tartunnalta, koska virusta ei ole vielä nujerrettu. Jokainen harkitsee ja kantaa vastuunsa itse jos kuitenkin kontaktit ovat välttämättömiä.

Kesän odotetut lasten uimakoulut toteutetaan tänä kesänä pienryhmätoimintana aukioloaikojen ulkopuolella, mutta uima-aikaa jää runsaasti myös muille polskijoille. Kuntalaisten riemuksi Virkku on ollut aina auki myös kesäkuukausina. Huoltotoimenpiteet on perinteisesti suunniteltu tehtäväksi toukokuussa, joka on ollut aina vuoden hiljaisin kuukausi kävijämäärissä. Tänä keväänä huoltotoimenpiteet aloitettiin heti kun toiminnan keskeytyminen tuli ajankohtaiseksi. Joka kesä olemme saaneet positiivista palautetta sekä kuntalaisilta että lomalaisilta Virkun kesän aukioloajasta, koska uimapaikat ovat tällä seudulla vähissä.

Uimakouluilmoittautumiset avautuvat 1.6. klo 12.00 opistopalvelut.fi/kauhajoki- sivustossa, ja tarjontaan voi tutustua jo ennen ilmoittautumislinkkien avautumista. Pienistä ryhmistä huolimatta uimakoulupaikkoja on tarjolla tänä kesänä kuitenkin melkein 200, tällä pyrimme varmistamaan että mahdollisimman moni lapsi saa uimaopetusta sekä samalla pystymme tarjoamaan monelle paikalliselle nuorelle kesätyöpaikan uimakoulujen apu-uimaopettajana.

Tule liikkumaan vain terveenä!

Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona eikä suunnata vielä harrastuksiin.

Jotta liikkuminen sujuisi turvallisesti, olemme Virkussa mm. lisänneet ohjeistusta sekä henkilökunnalle että asiakkaille, tehostaneet puhtaanapitoa, pienentäneet ryhmäkokoja ja sulkeneet osan tiloista (mm. saunat ovat poissa käytöstä toistaiseksi). Pyrimme myös huolehtimaan riittävistä turvaväleistä ja muusta hygieniasta, yhdessä asiakkaiden kanssa. Saatamme myös joutua rajoittamaan asiakasmääriä tilapäisesti.

Seuraamme viranomaisten tiedotteita mahdollisista uusista toimenpiteistä koronaepidemiaan liittyen. Mikäli viranomaiset tulevat asettamaan uusia rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ohjeita ja tiedottamaan niistä välittömästi.

Liikuntasuosituksia ei ole peruttu koronan takia!

Kaikista rajoitussuosituksista huolimatta lihasvoimaa pitää edelleen harjoittaa kahdesti viikossa ja aerobista kuntoa kolmesti, näistä kerran saisi hengästyä kunnolla. Liikkuvuus-, koordinaatio- ja tasapainoharjoittelua on hyvä tehdä päivittäin. Koronavirus ei poista tarvetta huolehtia kunnostaan ja toimintakyvystään; ympäristö on täynnä liikuntamahdollisuuksia vaikka ohjattua liikuntaa ei olisikaan tarjolla. Ulkoile ja jumppaa kotona sekä löydä itsellesi mielekästä puuhaa kotiöiden parissa , jotta pystyt pitämään yllä yleistä aktiivisuutta. Muista myös hyödyntää verkon monet mahdollisuudet ; virtuaalisesti voit jumpata, käydä taidenäyttelyssä tai osallistua kielikurssille.

Liikuntakampanja ajalla 1.6. – 31.8.2020

Kaikille avoin ja maksuton Kesäinen liikuntakampanja toteutetaan ajalla 1.6.-31.8. Liikuntakertojen keräys suoritetaan joko mobiilissa Kauhajoki-äpin kautta tai pudottamalla osallistujakortti kaupungintalon postilaatikkoon; tutustu kampanjaan kauhajoki.fi sivulla ja lähde mukaan ulkoilemaan. Palkintona arvotaan kaikkien osallistujien kesken se perinteinen pyörä sekä sen lisäksi muita pienempiä liikkumaan kannustavia palkintoja.

Katsotaan yhdessä tiukasti kesää kohden – ja taas olemme päivän lähempänä koronan jälkeistä aikaa!

Terveisin,

Maarit Kaari
Erityisliikuntakoordinaattori
Hyvinvointipalvelut / Kauhajoen kaupunki