Tukihakua kohti

Jokainen kerta kun vuosi vaihtuu, niin ajattelemme, että tästä tulee uusi ja parempi vuosi.
Maaseutuhallinnon näkökulmasta viime viikkoon saakka vuosi 2020 näytti erittäin hyvältä. Alunperin täksi vuodeksi suunnitellut leikkaukset peruttiin ja maatalouden tukibudjettiin palautettiin 88 miljoonaa euroa. Näin ollen tukitasot ja toimenpiteet pysyivät samana, kuin edellisinäkin vuosina.

Huhtikuussa meidän oli tarkoitus aloittaa perinteiset tukihakukoulutukset toimialueemme kunnissa. Koronavirus kuitenkin kokoontumiskieltoineen pakottaa meidät miettimään ja rakentamaan uutta tapaa kouluttaa viljelijöitä sähköisesti.

Kalvosarjat ovat hyviä, mutta olisiko tarve/mahdollisuus tehdä esim. videoita, ym. Ruokavirasto miettii joitakin kokonaisuuksia, mutta onko niistä apua suoraan viljelijöille. Teemmekö omia täydentäviä juttuja? Tällaisia asioita mietimme tässä uudessa, nopeasti eteen tulleessa tilanteessa.

Maaseutuhallinnossa aloitettiin sähköinen asiointi vipu-palvelun kautta vuonna 2014. Viime vuonna yli 90 % tukihakemuksista palautettiin sähköisesti. Tämän hyvin toimivan palvelun vuoksi kevään päätukihaun sujuminen tulee sujumaan varmasti hyvin. Tukihaku aukeaa huhtikuun puolivälissä ja loppuu 15.6.2020.

Nyt kun toimistolle ei paikan päälle pääse tulemaan, niin meidät tavoittaa sähköpostilla ja puhelimella.

Yhteystiedot:

Kauhajoki
Varsamäki Tuomo, maaseutupäällikkö, p. 0400 461 223
Saunala Mari, maaseutusihteeri, p. 040 727 7644
Melender Eija, palvelusihteeri, p. 040 678 6732
Isojoki
Mattila Mirjami, maaseutusihteeri, p. 040 541 0086
Karijoki
Röksä Terhi, maaseutusihteeri, p. 040-674 8140, (ma, ke, pe)
Teuva
Röksä Terhi, maaseutusihteeri, p. 040 674 8140, (ti, to)
Heikkuri Päivi, palvelusihteeri, p. 046 855 5000

Henkilökohtainen sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi

Sähköpostiosoite, jonka kaikki em. henkilöt  näkevät:  maaseutuhallinto(at)kauhajoki.fi

Lisäksi meillä on kattavat nettisivut mistä löytyy tietoa tukiasioihin.
https://www.kauhajoki.fi/fi/palvelut/elinkeinopalvelut/maaseutuhallinto.link

Kevättä odotellessa.

Tuomo Varsamäki
maaseutupäällikkö