Back in business!

Räimiskä on auki taas! Kuinka joku ajanjakso voikin tuntua yhtä aikaa niin pitkältä ja niin lyhyeltä? Sellainen tunne on nyt kun ajattelee koko remonttiprosessia taaksepäin. Räimiskä on saatu taas avattua käyttöön tauon jälkeen ja kaikkia teitähän me palvelemme parhaamme mukaan, joskin iloisimpia olemme siitä, että tärkeä asiakasryhmämme lapset ja nuoret ovat saaneet nuorisotalon ja ”omat tilansa” takaisin.

Blogin otsikko on sinänsä vähän harhaanjohtava, kun ei eihän me laakereilla olla laisinkaan oleskeltu, vaikka poissa ”työkodista” noin puolitoista vuotta olimmekin. Kuitenkin nyt alkaa kohta olla tavarat löytyneet takaisin paikoilleen ja kaikki rullaa niin sanotusti kovin mallikkaasti ja sen myötä kaikki on jotenkin ”vähän helpompaa” kun olemme samassa osoitteessa nuorisotilojen ja tavaroidemme kanssa. Poismuutto oli asioiden uudelleen katsomisen aikaa ja sitä on nyt myös takaisin paluu ja siitä varmastikin muodostuu se fiilis, että samalla kun Räimiskä on palannut, myös meillä on jälleen uutta buustia.

Uskotteko, että aikamoinen homma on ollut talon toimintakuntoon saattaminen – ei ihan kokonaan uskottu itsekään, yllättävästi kaikenlaista huomioitavaa tulee vastaan ja purettavia laatikoita ja purettavia laatikoita – huh! Kiitos kuuluu kyllä huipulle tiimille ja muutossa auttaneille – yhteistyöllä sujuu. Ja pikkuhiljaahan sitä sitten fiksataan hienosäätöjä kuntoon.

Nuorisotilat ovat nyt taas tauon jälkeen avoinna viikon jokaisena päivänä. Alakoululaiset ovat tervetulleita Räimiskälle joka päivä klo 14–17 välisenä aikana, maanantai on varattu kokonaan vain alakouluikäisten käyttöön ja maanantai-iltaisin järjestetään vuoroviikoin tyttöjen- ja poikien illat 4-6-luokkalaisille klo 17–19. Yläkoululaiset ovat tervetulleita Räimiskälle tiistaista torstaihin klo 14–20 välisellä ajalla, eli klo 17–20 on varattu aikaa vain ”isommille”, eli yli 13-vuotiaille. Perjantaisin Räimiskä on auki klo 17 saakka, silloin kun illalla on Walkers nuorisokahvilan avoinna. Nuorisotilat ovat pääasiallisesti tarkoitetut 7-18-vuotiaille. Tiloissa voi tehdä läksyt, pelailla, lueskella, tavata kavereita, jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa, kysyä ja selvittää asioita tai vaikkapa nauttia herkullista ruokaa – ”pelastamme” ylijäävää lounasruokaa keskuskeittiöltä kahdesti viikossa ja sitä jaetaan joka päivä niin kauan kuin riittää ruokaa ja nälkäisiä, pieni kiskakin meiltä löytyy, josta löytyy vähän suolaista ja vähän enemmän makeita herkkuja.

Avajaispäivänä Räimiskällä oli kävijöitä yli 80. Tuo määrä toivottavasti taas saavutetaan ja ylitetään, kun torstaina vietämme avoimia ovia – toivottavasti tulette katsomaan ja tutustumaan taloon, tarjoamme kahvitkin vieraille. Ovet ovat avoimet klo 14–20. Tämän viikon perjantaina vietetään myös nuorten ”avajaisbileitä”, joihin esiintymään on lupautunut kauhajokelaislähtöinen, räppiä tekevä ITE Stige –  lavalla nähdään vierailijakin keikan aikana.

Mikäli tarvitset tiloja tai välineistöä, ole meihin yhteydessä numeroon 040 6748070.

Ja hei, pakkohan se on muistuttaa, että Kauhajoen kaupungin kesätyöpaikat ovat avoinna : https://bit.ly/kaupunginkesatyot20 ja huhtikuussa taas kesätyöseteleitäkin jaetaan.

Tervetuloa Räimiskälle ja ihanaa kevättä!

Päivi Ojala
Nuorisotyön koordinaattori, nuorisopalvelut