NUORISOTALO ”RÄIMISKÄN” REMONTTI ON VALMIS

Lähes tarkalleen vuosi sitten aloitettiin Räimiskän remonttityöt purkutöillä ja maaliskuusta 2019 lähtien päästiin jo rakentamaankin, vaikka toki vielä kesän aikana vesikattokin piti purkaa.

Ne, jotka kävivät työmaalla kun purkutyöt oli tehtynä saattoivat mietiskellä, että ”ompahan työmaa” noinkohan korjaukset saataisiin aikataulun mukaisesti tehtyä marraskuun loppuun mennessä. Kuukausi kuitenkin hyvässä yhteisymmärryksessä töille myönnettiin jatkoaikaa, olihan alkuperäiseen suunnitelmiin tullut myös lisätöitä erityisesti juuri vesikattoon liittyen.

Mitä korjauksia kiinteistöön sitten tehtiin: Alapohjan, välipohjan ja yläpohjan lämmöneristeenä olleet sahanpurut, turpeet ja hiekat poistettiin kauttaaltaan ja tilalle nykyajan eristeet + yläpohjaan puhallusvilla. Vesikatto varusteineen uusittiin ja samalla asennettiin aluskate ja toteutettiin räystäille yläpohjan oikeaoppinen tuuletus. Myös kattorakenteita vahvistettiin. Lattiamateriaalit uusittiin ja seinät ja katot maalattiin. Keittiöiden kalusteet ja varusteet uusittiin, samoin näyttämön äänentoistolaitteet. Valaistus led-valaistukseksi ja myös sähköistystä uusittiin. Ulko-ovet vaihdettiin uusiin ja asennettiin kulunvalvontalukitukset.

Ilmanvaihtojärjestelmä uusittiin täysin. Kiinteistöön tuli 6 erillistä ilmavaihtokonetta, jotka huolehtivat nyt tasaisesta ilmanvaihdosta, (aikaisemmin kiinteistössä oli vain alitehoinen koneellinen poistoilma ja painovoimainen tuloilmajärjestelmä).

Kun ovet käyttäjille virallisesti avataan helmikuun alussa niin suosittelen lämpimästi kaikkia siellä poikkeamaan ja toteamaan erityisesti juuri raittiin sisäilman, mutta myös ihmettelemässä, kuinka hienolta kiinteistö nyt näyttääkään, vaikka rakennuksella on jo ikää yli 100 vuotta. Aina ei tarvitse rakentaa uutta, sillä kyllä peruskorjauksillakin saadaan kiinteistöstä uudenveroinen.

Esteettömyysasiat huomioitiin myös, nyt kulkeminen sisätiloissakin onnistuu pyörätuolilla ja yläkertaankin pääsee uudella hissillä. Rakennuksen kaupunginpuoleiseen päätyyn tulee vielä myös tasohissi, (kyseisen hissin toimitus valitettavasti viivästynyt) jolla pyörätuolia käyttävät pääsevät korkealle terassille ja siten ilman avustajaakin aina sisälle saakka. Kaikkiin ikkunoihin asennettiin myös sälekaihtimet ja koko rakennuksen kameravalvontajärjestelmä uusittiin.

Ulkopuolelta rakennus maalattiin ja kiinteistöön tuotiin oma uusi kaukolämmön lämmönvaihdin ja vesijohto, jotka ovat aikaisemmin tulleet tien alitse uimahallin puolelta ja erityisesti lämmöntuotto on ollut alitehoinen kiinteistön kokoon nähden. Ulkoportaat rakennuksen molemmissa päädyissä on myös uusittu.

Peruskorjaus oli kattava ja perusteellinen, joten uskallan sanoa, että kiinteistölle tuli ainakin 50 vuotta lisää elinkaarta.

Suuret kiitokset erityisesti pääurakoitsijalle, Rakennuspalvelut T. Kiukkonen Oy:lle sekä kaikille aliurakoitsijoille, suunnittelijoille ja muille projektissa mukana olleille. Voitte olla äärimmäisen ylpeitä työn tuloksesta.

Aurinkoista kevättä odotellen!

Kimmo Järvinen
kiinteistöpäällikkö