Tassuturnaus tuo Kauhajoelle satoja juniorilentopalloilijoita

Kauhajoella järjestetään vuoden mittaan useita eri liikuntatapahtumia. Yksi niistä on lentopallon Tassuturnaus, joka järjestetään tulevana viikonloppuna.

Lentopallokauden ensimmäinen kohokohta junioreilla on jo vuosien ajan ollut Kauhajoen Karhun lentopallojaoston järjestämä Tassuturnaus. Turnaus järjestetään jo 30:n kerran ja on yksi maamme vanhimmista turnauksista. Tassulentis -turnauksen ”isä” on nykyään Nurmossa asuva Kauhajoen Karhun kasvatti Ari Hautala. Viikonloppuna 21. – 22.9.2019 järjestettävä turnaus tuo Kauhajoelle 50 joukkuetta, joissa nuorimmat pelaajat ovat eskari-ikäisiä ja vanhimmat 15 – 16 vuotiaita.

Tassu on ensimmäinen turnaus kesätauon jälkeen, jossa joukkueet pääsevät taas lentopallon makuun. Lentopallossa kentän koko ja pelaajien lukumäärä muuttuvat joukkueen siirtyessä seuraavaan ikäsarjaan. Tassu onkin mitä mainioin mahdollisuus seuraavaan ikäsarjaan nouseville joukkueille kokeilla pelaamista uusilla säännöillä ennen virallisen sarjakauden alkua. Vanhemmille junioreille puolestaan Tassu tarkoittaa eri kokoonpanojen peluuttamista ja testausta ennen tositoimien alkamista.

Lentopallojaoston turnauspäällikkö Jarkko Hautala kertoo turnauksen pelejä järjestettävän useilla kouluilla, kuten Koulukeskuksen salissa, Yhteiskoulun uudessa remontoidussa salissa (ent. ylä-aste), ammattikoululla sekä Aron koululla. Lauantaina pelataan ainoastaan yhteiskoulun salissa.

Jokaisella koululla on kanttiini ja ruokailupaikassa on töissä useita henkilöitä. Turnaus on suuri talkooponnistus lentopallojunioreiden vanhemmilta. Ilman heitä turnaus ei olisi mahdollinen, Hautala kiittelee.

Kauhajokisia joukkueita pelaa mm. C-, D-, E- ja F-tytöissä sekä F-pojissa, yhteensä yhdeksän Karhuvolleyn joukkuetta. Lentopallojaosto toivottaa yleisön runsain mitoin kannustamaan joukkueita sekä tutustumaan yhteen maailman suosituimmista urheilulajeista. Ottelut alkavat klo 9 molempina päivinä. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Jarkko Hautala
turnauspäällikkö
puh. 040 745 8445