Än – Yy – Tee – NYT!

Kauhajoen kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen alkoi eilen tiistaina klo 18. Vaikka kursseille ilmoittaudutaan yhä enemmän verkossa, on ensimmäisen ilmoittautumistunnin tunnelmassa jotain kutkuttavaa. Opiston toimisto on poikkeuksellisesti auki ilta-aikaan. Ensimmäinen tosi opiskelija astelee jonottamaan klo 16.45 kertoen halustaan päästä tietylle perjantain kurssille, sillä kurssin opettaja on paras. Kirjastossa ja opiston käytävällä puheensorina voimistuu. Jono kasvaa ja tutut opiskelukaverit tapaavat jälleen: ”Terve, mille kurssille sinä ilmoittaudut? Nähdäänkö tänä vuonna venyttelyssä?” Minulle tuo tunti on yksi opistokauden kohokohdista. Siihen kiteytyy tehty opetuksen suunnittelutyö sekä innostava jännitys kurssitarjonnan ja asukkaiden opiskeluhalun kohtaamisesta.

Tunnin kuluttua jonottajat ovat lähteneet tyytyväisinä kotiin. Opiskelupaikka odottaa plakkarissa reilulla 570 opiskelijalla. Tämän lukuvuoden hittikursseiksi on ensimmäisen tunnin aikana nousseet lavis lavatanssijumppa, pilates sekä vaatteiden ja sisustustuotteiden ompelu –kurssit. Täynnä ovat myös pianonsoitto, entisöinti ja kalligrafia muutamia mainitakseni. Toivottavasti jokainen kansalaisopiston kursseista kiinnostunut vie ilmoittautumisensa loppuun saakka mahdollisesta varasija-ilmoituksesta huolimatta. Vain niin tiedämme opistolla kyseisen kurssin suosion ja voimme mahdollisuuksien mukaan järjestää saman aihepiirin kursseja useita.

Ilmoittautuminen kursseille jatkuu edelleen internetissä, puhelimitse tai piipahtamalla opistojen toimistossa. Tänä syksynä opiskelijat voivat valita oman lempikurssin noin 190 kurssin joukosta. Opetusta voi valita viikonlopun tiiviinä lyhytkurssina tai koko lukuvuoden pitkäjänteisenä viikoittain kokoontuvana kurssina ja kaikkea tuolta väliltä parin tunnin luennosta lähes seitsemänkymmenen opetustunnin kädentaitojen opetusryhmään, etänä, kylätalolla tai keskustan koulutiloissa.

P.S. Seuraavana aamuna kursseille ilmoittautuneita on jo tuplaten enemmän. Mutta sinä mahdut usealle kurssille vielä mukaan. Tervetuloa!

Niina Kiprianoff
kansalaisopiston rehtori