Syksyn tuuli kulttuurin kutreissa

Elokuu houkuttelee hellästi ihastumaan arkeen taas kesän jälkeen. On kotoisaa saada tuntea rutiinien tuomaa rauhaa, kiinnostavaa ryhtyä uusien projektien pariin. Koen neljä vuodenaikaamme suurena rikkautena, jotka rytmittävät pohjoista eloamme sopivalla tahdillaan. Tuoreessa muistissa vielä on innostus kesän lämmöstä, vaan nyt jo miellyttävät hartaat, tummenevat illat kynttilöineen ja esiin kaivettujen neuleiden jälleennäkemisen riemu.

Sadonkorjuu, marjanpoiminta ja metsäretket sulostuttavat ja täyttävät mielen väreillään, elävöittävät aistit. Luonnon oma galleria ympärillämme. Virkistyneeseen mieleen tulee samassa uuden kalenterin hankinta, sen tyhjien sivujen täyttö kaikella uudella jännällä. Milleköhän kurssille sitä tänä syksynä menisi? Mikä olisi tämän talvikauden harrastus? Uudesta kalenterista paikkansa löytää myös syyskuinen Pelimannikonsertti Sanssinkartanossa, joka värittää syksyn aivan omalla reippaalla paletillaan.

Syksy on myös mitä antoisinta aikaa suunnittelulle ja vaikka kevät siinteleekin vielä kaukana, on aika kokoontua avoimeen kulttuuritoimijoiden tapaamiseen kaikkien kulttuurista kiinnostuneiden kesken ja ryhtyä pohtimaan mitä kivaa tuleva kevät toisikaan tullessaan. Suurimpana kevätkokonaisuutena suunnittelutyössä on kulttuuriviikkomme Kriuhnaasu, jonne otetaan ohjelmaehdotuksia jo mielenkiinnolla vastaan.

Jokaisen kulttuuripanos on tärkeää ja arvokasta työtä koko yhteisöllemme. Nyt onkin jälleen paikallaan nostaa hattua aivan mitalin kera. Kulttuuri- ja sivistystoiminnan merkittävälle vaikuttajalle myönnetään tänä vuonna Pro Kauhajoki –mitali. Ehdotuksia tällä saralla ansioituneista yksilöistä tai yhteisöistä voi esittää kulttuuripalveluille syyskuun loppuun saakka.

Syksyn pimetessä lähestyy myös Sibelius-lukion opiskelijoiden vauhdikas JouluShow kaikille Kauhajoen koululaisille sekä iltanäytös muillekin musiikin ja tanssin ystäville. Joulukuun alussa vietetään niin ikään eduskunnan Kauhajoella työskentelyn 80. juhlavuoden merkkipäivää eduskuntamuseolla ja kirkossa.

Kun kalenteri on täten päivitetty voikin antautua hyvillä mielin nauttimaan jälleen näistä alkusyksyn monimuotoisista antimista ja valloillaan olevista kutkuttavista uusista tuulista, jotka raikkaassa syyspäivän ilmassa tuoksuvat.

Oikein antoisaa ja värikästä syksyn alkua sinulle ja tervetuloa kulttuurin pariin!

Sirpa Autio
viestintä- ja kulttuurikoordinaattori