Heihei kesä, tervetuloa syksy!

Miten lomasi sujui? Saitko aurinkoa ja lämpöä, ehditkö uimarannalle, luitko pinon kirjoja, maistelitko mansikoita? Valvoitko valoisia öitä ja nukuitko pitkiä aamuja. Toivottavasti kesäsi latasi akkuja täyteen tulevaa syksyä varten.

Huomenna alkaa koulut ja monet tekevät ensimmäistä täyttä työviikkoaan. Koulureput on kaivettu esiin, uudet kynät ja penaalit hankittu, kirjojenpäällystystalkoot täyttävät illat. Työpaikkaruokalat täyttyvät iloisista jälleennäkemisistä ja kesälomakuulumisia vaihdetaan. Vaikka kesä ja loma on ihanaa aikaa, on myös mukava päästä kiinni arjen rutiineihin. Erilaiset harrastusryhmät käynnistyvät pikku hiljaa. Kansalaisopiston syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa syyskuun alussa ja tarjolla on taas monenmoista uutta. Aloittaisiko tänä syksynä vaikka italiankielen opiskelun? Syksy on mukavaa aikaa liikkua luonnossa, nauttia raikkaista keleistä ja ihailla puiden väriloistoa. Syksyllä saamme nauttia sadonkorjuun myötä puhtaasta suomalaisesta lähiruoasta. Kauhajoella varma syksyn merkki onkin näiden teemojen ympärillä pyörivät Kauhajoen Ruokamessut, jotka jo 29. kertaa järjestetään Hämes-Havusessa elo-syyskuun vaihteen viikonloppuna.

Täällä meillä kaupungilla syksy tarkoittaa aina talousarviovalmisteluun ryhtymistä. Niin tänäkin vuonna. Ensimmäisiä askeleita ensi vuoden budjettiin otetaan heti elokuussa, kun kaupunginvaltuusto kokoontuu talousseminaariin kuun loppupuolella. Syksyn aikana seuraamme taas täällä blogissamme kaupungin työntekijöiden näppäimistöjen kautta ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä.

Toivotan kaikille oikein mukavaa syksyä. Ottakaa ilo irti alkusyksyn lämpimistä keleistä, väriloistosta ja muistakaa arjen keskelläkin nauttia elosta!  Tavataan kaupungin tapahtumissa.

Linda Leinonen
kaupunginjohtaja