Juhannustaikoja…

Just oli joulu ja nyt on jo juhannus. Melkein samoilla neuvoilla kuin onnistunut joulu, onnistuu myös juhannus. Yhdessäoloa, hyvää ruokaa, iloista mieltä ja rentoutumista. Erotuksena se harras toive, että lämpötila ulkona olisi hieman korkeampi ja maassa vähemmän lunta kuin jouluna. Juuri nyt sääennusteen mukaan juhannussää vaikuttaa poikkeuksellisen hyvältä.  Me suomalaiset nautimme keskikesän juhlasta erityisesti juuri lämmön, luonnon vehreyden ja yöttömän yön ansiosta.

Monella alkaa juhannukselta lomat. Me kaupungintalolla työskentelemme vielä juhannuksen jälkeisen viikon, maanantaina pidämme kauden viimeisen kaupunginhallituksen kokouksen. Suljemme kaupungintalon ovet heinäkuuksi ja pyrimme keskittämään lomiamme tuolle hiljaisemmalle kuukaudelle. Kuten aina pidempien lomien alla, niin nytkin elämme aikaa, jolloin tulee valtava tarve saada kaikki retajamaan jääneet asiat valmiiksi. Työpöydän pinot setvittyä ja viimeiset kokoukset nuijittua. Puhtaalta pöydältä on sitten mukava loman jälkeen taas aloittaa syyskauden työrupeama. Elokuussa pyörähtävät käyntiin syyskauden kokoukset ja talousarviovalmistelu täydellä tohinalla.

Juhannuksena on tapana tehdä taikoja, monenlaisilla keinoilla voi lisätä sadon määrää, ennustaa puolison löytämistä ja parantaa naimaonnea. Netti pursuaa vanhoja perinteisiä taikoja seitsemän kukan poimimisesta, lampeen tuijottelusta ja alastomana viljapellossa kieriskelystä.  Osa taioista on muunnettu moderniin aikaan sopivaksi. Ja löytyypä sieltä myös pohjalaisia uskomuksia siitä, miten naapurin sato-onneen voi vaikuttaa varastamalla kasteen omalle pellolleen. Koska juhannus on ilon ja valon juhla, jäin leikittelemään ajatuksella, että miten voisin yhdistää juhannuksen taianomaisuuden ja työpöydän siivouksen sekä tekemättömien töiden haasteen. Siitä keksinkin oman juhannustaikani. Tässä se teillekin:

Kerää ennen juhannusta sotkuiselta työpöydältä seitsemän tulostetta ja laita ne tyynysi alle. Unessa näet miten kukin asia tulee kesälomasi jälkeen ratkaista.

Rauhaa, rakkautta ja ripaus taikauskoa tulevaan juhannukseen, pysykää pinnalla ja pitäkää kavereistanne huolta!

Linda