Vanhan liikuntasalin peruskorjaukset valmistumassa.

Kun vuosi sitten aloitettiin vanhan liikuntasalin peruskorjaukset niin muutama epäilijä oli sitä mieltä, että hallista ei koskaan saataisi enää uuden veroista.

 Kuinkas sitten kävikään ja mitä kaikkea hallin peruskorjauksissa on tehty: Vesikatto rakenteineen uusittiin, korotettiin ja kattomuotokin muutettiin tasakatosta pulpettikatoksi. Rakennuksen ulkoseinistä purettiin vanha tiiliverhous ja eristeet kauttaaltaan sekä samalla ulkoseinien eristevahvuutta lisättiin ja ulkoverhousmateriaali vaihtuu peltiin. Ilmanvaihtojärjestelmä on uusittu kokonaisuudessaan. Lämmitysjärjestelmää on myös perusteellisesti uusittu. Lisää tilaakin saatiin liikuntatila juoksuputken välittömään läheisyyteen, toimistotiloja sekä täysin uusi ilmanvaihtokonehuone rakennuksen etelän puoleisen sivun toiseen kerrokseen. Ahdas kierreportaikko, josta oli kulkuyhteys juoksuputkeen on poistettu ja tilalle on tehty kokonaan uusi ja avara portaikko. Sisäpuolen toisesta päätyseinästä on tehty pallonheittoseinä ja myös vanha verho pesäpallon lyöntiharjoituksia varten on uusittu.

 

Salin lattiarakenteet uusittiin maaperää myöden ja vanhat maaperän hiekat vaihdettiin murskeeseen. Salin lattian alle asennettiin myös pituussuunnassa viisi salaojaputkea varmistamaan, ettei maaperän kosteus pääse koskaan nousemaan lattiarakenteisiin. Sosiaalitiloissa kaikki pinnat vedeneristeineen on uusittu ja lattiaan asennettu lattialämmitys. Esteettömyys on myös huomioitu, 2 erillistä nykymääräykset täyttävää inva-wc:tä sekä hissi, joka mahdollistaa myös pyörätuolilla liikkuvan henkilön sisääntulon pohjoispuolen sivulta sekä pääsyn nyt myös salin lattialle saakka.

Valaistus uusittiin led-valaistukseksi ja samalla valotehoa parannettiin. Rakennuksen ulkopuolelta salaojia ja sadevesiputkistoja uusittiin. Pohjoispuolen sivulla ollut sisääntulokatos on myös uusi ja samalla sitä levennettiin ulottumaan nyt myös uuden inva-sisääntuloluiskan yläpuolelle. Kaikki ikkunat ja väliovet on myös uusittu.

 

Korjauskustannukset tulevat kokonaisuudessaan olemaan noin 2,5 miljoonan euron luokkaa. Summa voi kuulostaa joidenkin mielestä peruskorjauskohteeksi varsin suurelta, mutta kun tarkemmin miettii, että rakennuksesta on nyt uusittu käytännössä kaikki muut paitsi kantavat runkorakenteet niin rahalle on saatu kyllä reilusti vastiketta ja salihan tulee olemaan kovalla käytöllä vuosikymmeniä tästä eteenpäinkin.

Peruskorjaukset tulevat valmistumaan heinäkuun toisella viikolla, joten syksyllä koulujen jälleen alkaessa halli on täydessä käyttökunnossa. Ja enää ei voi sitten puhua ”vanhasta liikuntasalista” koska kyseessähän on uutuuttaan hohtava, peruskorjattu YHTEISKOULUN LIIKUNTASALI.

Hyvää kesää toivotellen!

Kimmo Järvinen
kiinteistöpäällikkö