Tapahtumien kevät kirjastossa

Torstaina 9. toukokuuta oli kirjaston pihalla Hallintoaukion Hyde Park, jossa oli paneelikeskusteluja ja nuorten musiikkiesityksiä. Martat myivät pihalla vohveleita ja nuorisovaltuustolla oli kahvio. Oppilailla oli myös oma kioski. Poistokirjamyynti oli kirjastossa sisällä lehtisalissa.  Hieman aiemmin huhtikuussa Rock-Up nuorisotila järjestettiin Nummirockin ja nuorisotoimen kanssa yhteistyössä. Molemmat tapahtumat onnistuivat hyvin.
Yleisesti ottaen tapahtumat kirjastoissa tuovat vaihtelua normaaliin arkiseen työhön.  Tapahtumien aikaan kirjastossa käy enemmän asiakkaita kuin tavallisesti, myös vähemmän kirjastoa käyttäviä.  Heti tammikuussa kirjastossa oli Metsän syli vauvateatteriesitys, joka keräsi hyvin katsojia. Kevään ensimmäisenä kirjailijavieraana oli Heleena Lönnroth, joka kertoi omasta kirjailijantyöstään Runebergin päivänä.  Toukokuun 14 päivä Pöyrööt-sarjakuvan tekijöistä Arttu Seppälä oli kertomassa sarjakuvan käsikirjoittajana ja miten kaikki sai alkunsa.

Muita mainittavia tapahtumia mm. ikoninäyttely helmikuussa ja huhti-toukokuun vaihteessa, Hannu Panula esiintyi maaliskuussa; 112-päivä helmikuussa, jolloin poliisit ja palokunta olivat kirjaston pihalla; sekä huhtikuun alussa pankit olivat neuvomassa verkkopankin käytössä. Huhtikuun 25. päivä vieraili nukketeatteri Risto Räppääjä ja Yöhaukka, jossa oli erittäin hyvin katsojia. Nukketeatteria esittivät Päivi ja Minna Jalasjärven kirjastosta.
Ennakkoon voimme kertoa, että tänäkin kesänä järjestetään satupiknik kirjaston pihamaalla ja sadesäällä sisällä 10.7 ja 24.7.  Pehmojen yökyläily tulossa 23.7. Pehmon voi tuoda tiistaina yökylään kirjastoon ja sen saa keskiviikkona satupiknik-päivänä 24.7. takaisin. Kesällä on myös tulossa lukubingo aikuisille, lukuhaaste nuorille, jäätelökirjat, sekä lukupässi lapsille. Suomentaja Pekka Tuomisto vierailee 4. kesäkuuta klo 18.00 ja Suomen Aavemetsästäjät 5. syyskuuta klo 18.00 pääkirjastossa, syyslomalla järjestetään Soturikissa-tapahtuma sekä lokakuun lopulla yökirjasto.  Marraskuulla meille tulee kirjailijavieraaksi dekkaristi Christian Rönnbacka. Syksyllä on mahdollisuus varata aika atk-/digineuvontaan.

Kesällä Kauhajoen kaupunginkirjasto on avoinna
touko, kesä ja elokuu ma-to 11–19 ja pe 11–17,
heinäkuussa ma-ke 11–19 ja to-pe 10–16.
Tervetuloa!
Janne Koivumäki