Kevään kiireet

Taas on se aika vuodesta, kun pitäisi Toukokuun aikana saada koko ”maailma” valmiiksi. Asiakkaidemme eli viljelijöiden näkökulmasta se tarkoittaa kylvöjen suorittamista. Nyt onkin ollut runsaan viikon verran hienoa säätä ja kylvöt on päässeet hyvään vauhtiin. Tämä kevät on siinä mielessä ollut erikoinen, ettei vettä ole oikein satanut ja maan sulaminen onkin tapahtunut lämpenemisen kautta. Tämän seurauksena, jollain pelloilla on ollut paikkoja, jossa ei ole ollut koskaan märkää, mutta nyt onkin.

Maataloustoimistolla touko- ja kesäkuu ovat kiireisintä aikaa kun viljelijät palauttelevat tukihakemuksiaan.

Lisäksi kun tehdään pellon vuokrasopimuksia, niin samalla tehdään tukioikeudensiirtoja ja sitä myötä myös maanomistajat ovat meillä suuri asiakaskunta.

Tässä vuosien varrella tosin asiakaskulttuuri on siinä mielessä muuttunut, että paljon asioidaan puhelimella ja sähköpostilla sen sijaan, että käytäisiin paikanpäällä. Asioiden määrään se ei ole vaikuttanut, ainoastaan toimintatapaan.

Tänä vuonna meillä viimeinen tukienhakupäivä on maanantai 17.6.2019.

Toivomme, että mahdollisimman moni tulisi ajoissa asioimaan ja näin välttäisivät viime hetken jonot.

Maataloustoimistolta toivomme sopivan sateista kesää, että kasvit saavat myös kaipaamaansa kosteutta.

Terveisin
Tuomo Varsamäki
Maaseutupäällikkö