Anna hetki itsellesi

Kevätaamun aurinko kultaa niin kauniina keittiön aamuteen aikaan. Orava syö leikkimökin kuistilla pähkinöitään. Katselemme siinä toisiamme. Nämä kevätaamut.

Sitten se iskee. Kevättohina. Pitäisi pestä ikkunaa ja rapsuttaa puutarhaa. Käydä lenkillä ja siivota kaapit ja varasto. Eikä loppua tunnu näkyvän, ei valmista maailmaa. Näin vaalien jälkeen voi jännityksellä odotella uudenlaista maailmaa, mutta valmista ei kai milloinkaan. Vaatiikin kaiketi taitoa osata elää keskeneräisyydessä, sekä kaiken kiireen keskellä. Löytää ne kohdat joissa levätä ja joista nauttia, ne hetket itselle.

Luin hiljattain mieleen painuneen elämänohjeen; haastateltu henkilö kertoi aina iltaisin miettivänsä mikä oli tämän päivän kohokohta, joka ilta vastaavansa tähän kysymykseen. Niinäkin päivinä, joita voisi pitää vähemmän hohdokkaina.  Ja aina se kuulemma oli löytynyt, usein kyseessä oli sitä paitsi ollut aivan arkinen, pieni, hyvä hetki, joka oli jättänyt jälkensä ja vireensä soimaan päivän kulkuun ja mieleen. Tämän olen ottanut nyt omaksikin ohjenuorakseni, muistaakseni kevätkiireidenkin keskellä arkisten asioiden ja pienten hetkien kauneuden.

Suurella mielenkiinnolla odotan myös tulevaa Kriuhnaasu-kulttuuriviikkoa, sen tuomia elämyksiä ja taidekokemuksia. Aion antaa oikein runsaita kulttuurihetkiä itselleni ja nauttia makoisasti musiikin ja näyttelyiden kirjosta. Kansanmusiikin ystävänä odotan varsinkin pelimannikonserttia erityisen innokkaana.  Kriuhnaasu on pullollaan erilaisia elämyksiä kaikenikäisille kokijoille. Toivottavasti sinäkin löydät oman kulttuurihetkesi ja -tapahtumasi Kriuhnaasu-viikolta! Sehän kun voi olla mitä vain, nukketeatteria, perheliikuntapäivän viettoa, Alpon savannin herättelyä talviunilta, kevätmarkkinoilla piipahdus, luennon seuraamista, konsertin tai luontosinfonian kuuntelua, taidenäyttelyssä tunnelmointia… Kulttuuri lataa akkuja ja kutkuttaa mieltä, ravitsee aisteja. Vähän niin kuin kevät.

Huhtikuisen heräilevän hulinan lomassa, Kriuhnaasujen alkua vartoessa, on aika vielä syventyä pääsiäisen viettoon, suklaamunien piilotukseen, pajunkissojen täyttämään maljakkoon ja virpojien odotukseen. Pääsiäiseen rauhoittumiseen.

Tuokoon tämä viikko meille kaikille taas mukanaan monta hyvää hetkeä, joista nauttia. Monta aamuteetä auringon ja oravain seurassa. Kevään kunniaksi!

Tervetuloa Kriuhnaasuun!

Sirpa Autio
viestintä- ja kulttuurikoordinaattori

www.kauhajoki.fi/kriuhnaasu
#kriuhnaasu