Mitä mä tekisin? – Tekisinkö mitään?

Taas on se aika vuodesta, kun ihmetellään, että eikö vasta vuosi alkanut … ja kun on jo kevätloman aika ja odotukset ovat korkealla sekä loman että kevään suhteen. Koululaiset ja monet aikuiset viettävät perinteistä hiihtolomaa viikolla 9 ja joillain mahdollinen kevätloma saattaa olla muutamankin viikon päässä.

Lomalla on hyvä palautella itseään rauhassa omaa kehoansa kuunnellen, mennä vaikka luontoon seuraamaan luonnon heräämistä. Kauhajoella on hyvät mahdollisuudet omaehtoiseen liikkumiseen ja virkistymiseen. Ladut ja jääalueet ovat kuntalaisten vapaassa käytössä maksutta ja niitä hoidetaan niin kauan kuin olosuhteet ovat niille suotuisat. Ei siis hätää jos aktiiviloma jäi varaamatta tai pitkät lomasuunnitelmalistat laatimatta – kotonakin on hyvä.

Koululaisten lomaviikolla kaupunki järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa mm. RinneRähinät Sotkanrinteillä, josta toivotaan jo nyt perinteistä tapahtumaa. Nuorisopalveluista järjestetään perinteisesti reissun nuorille, joka tänä vuonna suuntaa Porin Puuvilla-ostoskeskukseen sekä Irti Maasta-kiipeilypuistoon. Nuorisotilat ovat auki normaalisti ekstraohjelman merkeissä.

Liikuntapalveluissa on lomaviikoilla perinteisesti tauko vakituisten liikuntaryhmien kokoontumisessa mutta lomaviikolla järjestetään mm. erilaisia uimakouluja lapsille, perheliikuntasunnuntai sekä ollaan mukana muiden järjestämissä tapahtumissa.

Talven jälkeen ihmisten harrastusinnostus yleensä kasvaa kesää kohden, ja seurat ja yhdistykset toivottavat kaikki uudet harrastajat tervetulleeksi ympäri vuoden. Ota siis rohkeasti yhteyttä paikallisiin seura- ja yhdistystoimijoihin jos harrastuskipinä virkoaa kevään aikana. Liikuntapalveluissa liikuntaryhmät ovat kaikille avoimia ja niihin myös voi tulla kesken toimintakauden.

Omatoimiharrastajille Virkku luo mahtavat puitteet kunnon kohottamiseen, virkistäytymiseen ja palautteluun. Erityisen tyytyväisiä olemme siitä että Virkku on avoinna nyt myös sunnuntaisin ja lasten maksutonta uintia jatkettiin, myös asiakkaiden toivoma perjantai-illan pidennetty aukioloaika on saanut kiitosta. Sunnuntaiuinti on ollut Virkussa todellinen perhetapahtuma ja harrastajia on riittänyt sekä uimalan että kuntosalin puolelle. Runsas kävijämäärä on hyvä palaute myös kuntapäättäjille, joten ollaan sankoin joukoin täydentämässä kävijätilastoja ennen toukokuun huoltokuukautta.

Kotikaupungissamme tapahtuu paljon kevään aikana, joten muistathan seurata tapahtumakalenteria jotta pääset mukaan mielenkiintoisiin juttuihin!

Tapahtumakalenteriin pääset kirjoittamalla selaimesi osoiteriville:
http://tapahtumat.suupohja.fi/kauhajoki

Päivi Ojala                                           Maarit Kaari
nuorisotyön koordinaattori       erityisliikuntakoordinaattori
Kauhajoen kaupungin  nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut