Kauhajoki 150 -vuotta – Juhlaseminaari

Kauhajoen kaupungin juhlavuoteen on mahtunut paljon hienoja tapahtumia ja kohtaamisia. Kauhajoella tämä vuosi on korostanut yhdessä tekemisen merkitystä. Erilaiset tapahtumat: kyläillat, luentosarjat, musiikki-, teatteri-, ja liikuntatapahtumat, koripallo, PlayCity, Kriuhnaasu, Alpon Savanni, Ruokamessut, ovat koonneet yhteen ihmisiä läheltä ja kaukaa. Juhlavuoden lopulla Kauhajoki viettää koko kansan juhlaa, kun tämän viikon perjantaina 2.11.2018 kello 17.30 alkaen Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa järjestetään Juhlaseminaari, Juhlavaltuustonkokous ja Konsertti. Perjantai-ilta sisältää siis paljon mielenkiintoista ohjelmaa ja toivommekin, että yleisöä saapuisi paikalle runsaasti kaikille avoimeen ja ilmaiseen tilaisuuteen.  Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös internetissä osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=aTj_C9z-s3I, jossa on tarjolla suora lähetys Koulukeskuksen salista. Toivomme kuntalaisten osallistuvan juhlailtaan myös valohaasteen merkeissä. Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni ottaisi haasteen vastaan ja sytyttäisi perjantaina 2.11. kausivaloja ja ulkotulia juhlistamaan Kauhajoki 150 vuotta juhlaa!

Olemme rakentaneet seminaaritapahtumaa Kauhajoelta lähtöisin olevien, kotiseuturakkaiden ihmisten kanssa yhdessä. Seminaariin saimme idean Hyypästä lähtöisin olevalta Kuntaliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhteidenjohtaja Esa Niemiseltä. Nieminenhän on tuttu mies esimerkiksi suureen suosioon nousseen SuomiAreenan ”isänä”. Seminaari pohjautuu paneelikeskusteluun, jonka juontajaksi on lupautunut Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen, joka toteaa, että on hienoa päästä osaksi lapsuuden kotikaupungin juhlatapahtumaa.  ”Helsingissä ja Kauhajoella painitaan kovin erilaisten haasteiden kanssa, mutta paljon on yhteistäkin: molempien tavoitteena on elinvoimaisuuden lisääminen ja parhaiden mahdollisten palvelujen tarjoaminen kaupunkilaisille. Kauhajoella on paljon potentiaalia, ja paneelissa pääsemme pohtimaan, miten saadaan se parhaiten hyödynnetyksi.” hän toteaa. Paneelissa käsitellään mm. Kauhajoen tulevaisuusnäkymiä. Keskusteluun ottavat osaa Euroopan keskuspankin – EKP:n lakimies Petra Schulze Steinen, kansanedustaja Lasse Hautala, Kauhajoen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Janita Mäkelä ja yrityselämän edustaja Kometos Oy:n toimitusjohtaja Raimo Niemi.

Seminaarissa kuullaan myös nuorten kirjoituksia aiheesta ”Millainen on minun Kauhajokeni 2030?” ja videotervehdykset Kauhajoelta lähtöisin olevilta menestyjiltä. Ajatuksia Kauhajoesta videolla esittävät taiteilija Irina, Nesteen talous- ja hallintojohtaja Jyrki Mäki-Kala ja start up -yritys Rebelboost Oy:n toimitusjohtaja Niklas Kuusela.

Juhlaseminaarin päätteeksi kaupunginvaltuusto kokoontuu lyhyeen juhlakokoukseen, jonka jälkeen vaihdetaan kevyempään fiilikseen, sillä illan päättää Panula-opiston rehtorin ja opettajien kokoama konsertti. Siinä esiintyy Panula-opistosta musiikin ammattiopintoihin ponnistaneita nuoria muusikoita sekä muita entisiä ja nykyisiä oppilaita mm. Ruut Karhula, Emma Väisänen, Jussi Lukács, Katri Isomäki ja Tiitus Uusitalo sekä useita Panula-opiston opettajia.

Tervetuloa juhlaan!

Linda Leinonen
kaupunginjohtaja