Syysloma – mukavaa toimintaa ja rentoa oloa

Syysloma alkaa olla jo ihan nurkan takana ja monessa kodissa jo varmasti lasketaan aikaisten aamujen määriä ennen pientä syksyn breikkiä kouluarjesta. Toisaalta on tunne, että vastahan se kesä loppui – mutta onhan tässä jo ehditty lomien jälkeen kaikenlaista tekemään ja useampi viikko ”arkea pyörittää”.

Meillä nuorisotyössä, kuten monessa muussa paikassa tässä koululaisten ja opiskelijoiden syysloman alla kovasti mietitään ja järjestellään ohjelmaa lomalaisille. Onhan se niinkin, että monet viettävät lomaa ”yksin kotona”, kun vanhempien lomat eivät välttämättä rytmity samoin. Ja vaikka toisaalta on ihanaa olla vain kotona, viettää hitaita ja pitkiä aamuja, niin mukavahan se on olla kaikenlaista tekemistä. Tämänkertaisen blogin tarkoituksena onkin vähän koota yhteen vinkkejä mitä meillä täällä Kauhajoella on mahdollista tehdä loman aikana.

Nuorisotila WaraRäimiskä on avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 15-20 ja kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita pelailemaan tai vaikkapa hengailemaan kavereiden kanssa. Tiistaina mitellään tämän vuoden biljarditurnaus eri ikäsarjoissa, torstaina jalkaudumme pitämään pop-up nuorisotilaa ABC:lle ja perjantaina on Walkers avoinna yläkoululaisille ja sitä vanhemmille. Torstaina järjestetään myös perinteinen syysloman reissu, joka suuntautuu Tampereen keskustaan – vaikkapa shoppailemaan uuteen Ratinan kauppakeskukseen tai vanhaan tuttuun Koskikeskukseen. Reissulle on vielä tilaa ja ilmoittautumiset otetaan vastaan nuorisopalveluissa.

Virkistysuimala-urheilutalo Virkku on avoinna normaalisti. Tiistaina järjestetään vesijumppamaraton ja keskiviikkona on luvassa lasten ja nuorten toimintapäivä. Toimintapäivässä on mukana muun muassa laitesukellusta, räpylöillä uintia, vesipelastusta, vaatteet päällä uintia ja iso allas on täynnä leluja, palloja ja patjoja. Syyslomaviikolla on siis mainio tilaisuus hyödyntää etu, joka mahdollistaa alle 16-vuotiaiden maksuttoman uinnin 150v. Kauhajoen kunniaksi – polskimaan vaikka joka päivä.

Kaupunginkirjasto kutsuu lomaviikolla viettämään rauhassa aikaa kirjastossa etsien luettavaa, kuunneltavaa tai vaikkapa elokuvia katseltavaksi. Heti lomaviikon jälkeen seuraakin erilainen toiminnallinen viikko kirjastolla kun he viettävät nuorten viikkoa. Tuo viikko huipentuu perinteiseen ja suosittuun Yökirjasto-tapahtumaan 26.10, jota me nuorisopalvelut ja kirjaston väki useiden yhteistyökumppaneiden avustuksella järjestämme.

Kauhajoen seurakunta järjestää kauniin majaniemen puitteissa syyslomaviikolla 1-4 luokkalaisille, 4-7-luokkaisille sekä rippikoulun käyneille nuorille leirit. Ilmoittautumisia leireille otetaan vastaan seurakunnan nuorisotyössä.  Kauhajoen Helluntaiseurakunnassa vietetään myös nuorten iltaa takkatuvalla lomaviikon perjantaina.

Monipuolisen ohjelman lisäksi meiltä löytyy upeat ja monipuoliset puitteet omaehtoiseen toimintaan ja liikkumiseen. Ainakin loppuviikon ennustus voisi luvata koululaisille ja muille lomailijoille hienoja ulkoilusäitä. Seikkaile Suupohjassa-ryhmästä facebookista on kätevä muistutella mieleen alueemme nähtävyyksiä, laavuja ja muita vierailukohteita ja lähteä lähimatkailemaan vaikka koko perheen voimin. Tarjontaa siis löytynee jokaiseen makuun – ja tarvittaessa ihan läheltä.

Lomaileville rentouttavaa oloa ja mukavia toiminnan ja kohtaamisen hetkiä – samoin myös kaikille muille.

Ennen ensi viikkoa kuitenkin toivotan myös hyvää valtakunnallista nuorisotyön viikkoa, jota vietetään 14.10 saakka!

#nuorisotyö #nuorenpuolella

Päivi Ojala
Nuorisopalveluiden esimies, Erityisnuorisotyöntekijä