Nuorisopalveluiden toiminta väistötiloissa

Tämä syksy alkoi nuorisotyössä tavatusta poiketen. Kesälomien jälkeen palasimme jo osittain pakattujen tavaroiden keskelle ja aloimme valmistella nuorisotilojen avaamista muualla, kuin perinteisellä ja tutulla Räimiskällä. Vihdoin ensimmäinen isompi muuttopäivämme koitti ja siirsimme tarvittavia tavaroita meille jo sinänsä tuttuihin tiloihin Walkersiin ja WaraRäimiskä pääsi avautumaan 27.8.2018.

Toimistotyömme saivat jatkua vielä tovin tutuissa ympäristöissä, mikä oli ihan mukavaa opetellessamme tavaroiden paikkoja ja uusia tiloja Walkersilla. Viime viikolla kävi lopunkin toteen, miten paljon tavaraa isoon taloon mahtuu, vaikka meillä on mielestämme ollut aina vähän säilytystiloista pulaa. Nuorisotalo Räimiskä on nuorisotyön toiminnan sydän, vaikka paljon tapahtuu myös talon ulkopuolella. Nuorisotyön toiminta on hyvin laajaa ja kaikenlaista välineistöäkin tarvitaan menossa mukana. Useille on tuttua myös erilaiset tavarat, joita meiltä vuokrataan eteenpäin. Jemmaakin on tietenkin pidetty – kuinkas muuten, jos vaikka leireillä tarvitsisi tai askarteluun jokin taipuisi. Ja kausitavarat on tärkeitä, onhan taloa sisustettava halloweeniin ja varsinkin ihanaksi jouluksi ja muistoja on nuorisotyöstä jäätävä. Uskotte siis, että tavaramäärä on vähentynyt tyhjennyksessä, mutta laatikoita on kanneltu yksi jos toinen moneen eri osoitteeseen – siinä hommassa ovat tiimi ja apuvoimat toimineet. Suuri kiitos on tässä vaiheessa jo heille annettava.

Nuorisotyön ja etsivän nuorisotyön toimistot muuttivat Kansalaisopistolle niin sanottuun keskikerrokseen – siis sille samalle käytävälle missä tutusti sijaitsee opiston toimisto ja myös Ruokamessujen toimistotilat. Ulkoa tullaan sisään siitä vasemmanpuoleisesta ovesta. Nuorisotalo Räimiskän remontti kestänee vuoden päivät. Vaikka meillä ja nuorilla ja uskoisin, että myös muillakin asiakkaillamme tulee tuota taloa vähän ikävä, niin on meillä väistössä hyvä olla. Haluamme löytää muutoksista mahdollisuuksia ja nytkin tavoitteemme on päästä miettimään työtämme monista uusista näkökulmista, tekemään uudenlaista yhteistyötä ja tiputtamaan ainakin ”vanhoja kaavoja” harteilta.

Vaikka toimimme väistötiloissa ja suhaamme toimistojen ja tilojen väliä, pysyvät tutut nuorisotyön toiminnot ennallaan. Ryhmäytykset on aloitettu, hienoja tapahtumia ja toimintoja suunnitellaan syksylle, uusi WaraRämän talotoimikunta aloittaa pian toimintansa, nuorisovaltuuston suunnitelmat etenevät ja kohta rekrytoidaan uusia nuvalaisia ja valtakunnallista nuorisotyön viikkoa vietetään pian – muutamia nostoja tehdäkseni. Nuorisotilat ovat avoinna maanantaista keskiviikkoon klo 15-20 (alakoululaiset klo 18 saakka), torstain varasimme kerhotoiminnalle ja joka perjantai on Walkers auki perinteiseen tapaan. Rinkkoja, telttoja, pöytiä, tuoleja, äänentoistoja, astioita ym. vuokrataan kuten ennenkin ja Walkersin tilat voit varata kauttamme. Meidät saa myös kiinni tutuista numeroista kysyäkseen mitä vaan ja aina saa tulla poikkeamaan. Räimiskän remontin valmistuttua pidämme sitten avoimet ovet, niin kaikki pääsevät näkemään, miten hieno tuli. Me emme ainakaan malta odottaa – entistäkin parempaa Räimiskää.

Päivi Ojala
erityisnuorisotyöntekijä
Nuorisopalveluiden esimies