Syyskauden liikunnallinen toimintakausi on alkanut – monenlaista harrastetoimintaa kaikenikäisille

Kauniin kesän jälkeen on hienoa aloittaa sisäliikuntakausi. Illat pimenevät ja yöt kylmenevät, tuntuu mukavalta lähteä valmiiseen pöytään eli tässä tapauksessa Kauhajoen liikuntatarjotin on avoinna käyttäjilleen.

Ohjattua liikuntatoimintaa löytyy Kauhajoen kaupungin liikuntapalveluiden, liikuntajärjestöjen tai muiden yhdistysten sekä yhteisöjen järjestämänä. Kansalaisopiston opetusohjelmasta 2018  – 2019 löytyy perinteisesti myös terveyttä edistävää liikuntaa, jota on haluttu erityisesti keskustan ulkopuolelle, kylille; kyläkouluille ja seurojentaloille. Myös meiltä löytyy yksityisten toimesta järjestettyä liikuntaa, jota kannattaa seurata paikallislehdistä.

Virkistysuimala-urheilutalo Virkun toimintakausi jakaantuu kahteen osaan: 10.9. – 16.12.2018 ja 7.1. – 20.5.2019. Toivottavasti syksyn liikuntaohjelma löytyy kotisi / työpaikkasi ilmoitustaululta. Ohjatun liikunnan aikataulut löytyvät myös Virkun klotisivuilta  www.virkku.fi.

Virkun ohjatun liikunnan ohjelmassa on mm.
– Tules-kuntosaliharjoittelu (Tules-jäsenmaksu)
–  ikääntyneiden kuntojumppa / Iloiset Askeleet (vertaisohjaaja)
–  kuntojumppa (avoin kaikille, Kauhajoen Naisvoimistelijat ry /
kertamaksu / jäsenmaksu)
–  ohjattu kuntosaliryhmä (Kauhajoen Liikuntaseura ry, jäsenmaksu)
–  ikääntyneiden kuntosaliharjoittelu / Iloiset Askeleet
(jatkavat ja aloittelijat ryhmät / vertaisohjaaja)
–  lämminvesijumppa (terapia-allas) ja vesijumppa (iso allas),
–  kahvakuulatreeni (Kauhajoen Naisvoimistelijat ry, kertamaksu / jäsenmaksu)
–  Tules-lämminvesijumppa (Tules ry, terapia-allas)
–  syvänveden vesijumppa (alk. 3.10.2018)
–  naisten kuntosali (Kauhajoen Naisvoimistelijat ry, kertamaksu / jäsenmaksu)
–  kuntopiiri (kaikille avoin)
–  vesijuoksu (isoallas)
–  vesicircuit (terapia-allas, alk. 4.10.2018)
–  voimatreeni (Kauhajoen Naisvoimistelijat ry, kertamaksu / jäsenmaksu)
–  kuntojumppa tasapainoillen / Iloiset Askeleet (vertaisohjaaja)
– boccia harjoitukset – helppo tarkkuuspallopeli kaikenkuntoisille
(tennishalli, maksuton, vertaisohjaaja).
Lisäksi Sporttiklubi liikuntaryhmä erityislapsille (alakouluikäiset, pienryhmä, ennakkoilmoittautuminen) ja erityisryhmille kuntosaliharjoittelua sekä erityisryhmien uintimahdollisuus (ennakkoilmoittautuminen).

Ohjattua vesiliikuntaa Virkussa on siis parhaimmillaan kahdeksan kertaa viikossa ja maksuna peritään kerrasta uintimaksu / erityisliikuntakortti / senioripassi + 2 € ohjausmaksuna.

Vauva- ja perheuintiryhmät lauantaisin (ennakkoilmoittautuminen), ryhmiä on syyskaudelle noin 12.

Koulujen uimaopetus on aloitettu syyslukukauden alettua,  jatkuen aina kevääseen saakka. Myös tilattuja uimakouluja pyritään järjestämään resurssien mukaan.

Lasten sporttiklubiryhmät ovat maksuttomia, mutta muista liikuntaryhmistä peritään kertamaksut. Senioripassilla ja erityisryhmien liikuntakortilla pääsee maksutta uimaan ja liikuntapalveluiden ohjatun liikunnan ryhmiin (ei ohjattuun vesiliikuntaan). Nämä ryhmät eivät kokoonnu koulujen lomaviikoilla.

Kaikista em. liikuntaryhmistä voi tiedustella Virkun palvelupisteestä sen aukioloaikoina tai sähköpostilla: uimahalli@kauhajoki.fi.

Kaupungin liikuntatilojen tilavaraukset löytyvät parhaiten www.kauhajoki.fi (sähköinen tilavarauskalenteri).

Virkussa on ollut kesän aukioloajat 4.6.2018 lähtien. Pidennetyt aukioloajat alkavat 1.10.2018. Poikkeukselliset aukioloajat ja muutokset löytyvät aina mm. Virkun omilta nettisivuilta. Olemme myös Fb:ssa.

Tervetuloa virkistymään ja kuntoilemaan Virkkuun! Käytetään myös monet muut ohjatun toiminnan mahdollisuudet hyväksi, niin liikuntasaleissa kuin muissakin liikuntapaikoissa!

Hyvää ja liikunnallista syksyä!

Paula Kallionpää
Vapaa-aikatoimenjohtaja