Kauhajoen kaupungin ”toimitilapalvelut”

Tekniseen toimialaan kuuluva ”toimitilapalvelut” saattaa olla monelle varsin tuntematon käsite, puhumattakaan siitä mitä tehtäviä palveluihimme kuuluu. Lyhyesti voidaan sanoa, että toimitilapalvelut huolehtivat siitä, että kaupungin omistuksessa olevat kiinteistöt pysyvät hyvässä kunnossa ja kouluissa sekä päiväkodeissa on päivittäin ruokaa.

Toimitilapalvelut koostuu kolmesta toimintayksiköstä: Puhtauspalvelut, ruokapalvelut ja kiinteistöpalvelut.

Puhtauspalvelun tila- ja laitoshuoltajat tekevät päivittäin siivoustyötä kaupungin 51:ssä eri kohteessa. Siivottavaa pinta-alaa on yhteensä 57 800 m2 joihin kuuluu peruskoulut, päiväkoteja, terveyskeskus, kaupungintalo, kirjasto, uimahalli, räimiskä jne…

Ruokapalvelun työntekijät, joista suurin osa on keittäjiä huolehtivat siitä, että kouluissa, päiväkodeissa ja terveyskeskuksessa on päivittäin ruokaa tarjolla kaikille sitä tarvitseville sekä siitä, että ruoka on maukasta, terveellistä ja ruoanvalmistukseen käytettävät tuotteet ovat mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja ja kotimaisia.

Kolme keskuskeittiötä: Yhteiskoululla, terveyskeskuksessa sekä päiväkoti Pikku-Äijässä. Lisäksi 3 valmistuskeittiötä: Hyyppä, Kainasto ja Päntäneen koulut sekä 8 jakelukeittiötä: Aron päiväkoti, Filppulan päiväkoti ja Jokimäen eskari sekä Aron koulu, Filppulan eskari, Alakoulu, Kolmenraitin koulu ja Pukkila. Yhteensä 14 keittiötä. Vuodessa valmistettavien aterioiden määrä lähes 700 000.

Kiinteistöpalvelut huolehtii siitä, että kiinteistöt pysyvät niin sisältä kuin ulkoakin hyvässä kunnossa, rakenteiden ja talotekniikan osalta, joihin kuuluvat mm. lämmitys-, sähkö-, ilmanvaihto-, sekä valaistusjärjestelmät. Lähes 60 eri kiinteistöä, yhteispinta-alaltaan 89 226 m2. Kiinteistönhoitajat huolehtivat päivittäisistä huoltotoimenpiteistä kiinteistöillä. Kiinteistöpalveluihin kuuluvat myös peruskorjaus- ja uudisrakentamisenkin rakennuttamis- ja valvontatehtäviä sekä väestönsuojelu- ja varautumisasioita.

Terveisin

Kimmo Järvinen
kiinteistöpäällikkö

22 136 vastausta artikkeliin “Kauhajoen kaupungin ”toimitilapalvelut””